Czy była to dobra lekcja życia dla kierowcy Mercedesa?
Nie wiem i mam to w dupie.
Też znalazłem kasacje. Z zasady dają mandat a nieliczni walczą.
art. 22 pkt 2 p.r.d. natomiast dalej idący nakaz upewnienia się co do tego, że istnieją warunki do podjęcia określonych manewrów bez spowodowania zagrożenia bezpieczeństwa ruchu, został wyraźnie odniesiony przez ustawodawcę jedynie do niektórych spośród nich, takich jak np.: cofanie, wyprzedzanie, wobec czego nie ma podstaw do przyjmowania, że taka "kwalifikowana" postać tego obowiązku może być rozszerzana poza granice wprost wynikające z ustawy (postanowienie Sądu Najwyższego z 8 stycznia 2013 r., III KK 109/12).
Najgorze że potrzeba było wyroku Sądu Najwyższego żeby stwierdzić taką oczywistość. Pokazuje to jakich gównianych sędziów mamy w tym kraju, skręcasz sobie zgodnie z przepisami na skrzyżowaniu a tu jakić wariat na ścigaczu się w ciebie wp🤬la jadąc 250 km/h i wg tych p🤬lniętych sędziów byłeś współwinny.
Co wy ślepi? Przecież ciężarówce wyjechał na wstecznym typek z parkingu i dlatego odbił.
podpis użytkownika
Tutaj KolekcjaAle i tak musisz wystąpić o kasację wyroku tak mi się wydaje.
Owszem co nie oznacza że mu nie dojebią i będzie się musiał szarpać z sądami
Ale i tak musisz wystąpić o kasację wyroku tak mi się wydaje.
Owszem co nie oznacza że mu nie dojebią i będzie się musiał szarpać z sądami
Tusk też się tak wypierał, że nie mówił, ze Trump to ruski agent
podpis użytkownika
Tutaj KolekcjaNie wiem jak u Ruskich ale w PL według przepisów obaj dostaliby mandat. Osobiście mam mieszane uczucia co do winy kierującego ciężarówką gdy jest ciągła no ale jest jak jest...