Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Dość przykre zachowanie księdza rozliczającego wiernych z danych na tacę ofiar. Zamiast liczyć tak co niedzielę ten każdy grosik na tacy, jak i każdego wiernego przychodzącego do kościoła, mógłby udzielać się w pracach społecznych lub samemu zarobić, na przykład na budowie. Ale cóż, więcej zyska jak będzie wręcz wymuszał na parafianach danie na tacę na remont jego mieszkania, przedstawiając ile to dali inni, a przede wszystkim dlatego że: Bo przecież o wartości ofiary, decyduje wiara i miłość do Pana Boga

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
SKR 2011-12-06, 14:28
księża na księżyc
pewnie połowę z tego przejął na snikersy dla ministrantów
Zgłoś
Silton 2011-12-06, 14:41
W Boga wieżę ale nie w kościół.
Zgłoś
Simply 2011-12-06, 15:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ducze90 2011-12-06, 15:48
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-12-06, 16:55
szukam dobrego ksiegowego albo fakturzysty!!! prosze ksiecia o kontakt '..'
Zgłoś
Leouch 2011-12-06, 17:21
Zgłoś
Hario 2011-12-06, 17:23
Zgłoś
konto usunięte 2011-12-06, 17:53
qwerty312 napisał/a:

"Bo przecież o wartości ofiary, decyduje wiara i miłość do Pana Boga" autor chyba w tvnie robi z kontekstu wyłapuje i w złym świetle przedstawia, obejrzyj i posłuchaj jeszcze raz może przypomni Ci się tzw. "wdowi grosz". No ale ksiądz okrutnik jeden wręcz wymusza pieniądze mówiąc "proszę", "o ile możecie" skandal !!

Proszę mi nie zarzucać tego że wyrywam zdania z kontekstu. Jestem wierzącym człowiekiem a tvn'u nienawidzę za styl życia który promują (pedalstwo, między innymi) ale potrafię wyczuć kiedy ktoś wykorzystując moje poczucie wstydu wobec społeczności w której żyję (podkreślając ilu dało w "kopertach" a ilu w ogóle nie dało na tace) lub próbując humorystycznie zachęcić do dawania na tacę (motyw z Mikołajem który chodzi ponoć wszędzie), próbuje wymusić na mnie cokolwiek. Także próba wywarcia na człowieku który dał małą ofiarę (kwoty poniżej 1 złotówki) uczucia że zachowuje się dziecinnie jest żałosna. Ksiądz to jest osoba wykształcona i inteligentna, dobrze wie co robi oraz jakie ma prawdziwe zamiary.
Zgłoś
konto usunięte 2011-12-06, 17:55
Zgłoś
szachu44 2011-12-06, 18:10
Pierniczę zostaje księdzem.
Zgłoś
konto usunięte 2011-12-06, 18:46 1
JamalBG napisał/a:

Ksiądz to jest osoba wykształcona i inteligentna, dobrze wie co robi oraz jakie ma prawdziwe zamiary.

Zgłoś
konto usunięte 2011-12-06, 18:49
varn napisał/a:

Obrazek

Za to Ty, kolego, wyrywasz zdanie z kontekstu Proszę jeszcze raz przeczytać mój post i zauważyć że jest on odpowiedzią na post qwerty312, który próbuje wybielić postać księdza, a ja, staram mu się uświadomić, że robi to w celach czysto finansowych.
Zgłoś
konto usunięte 2011-12-06, 20:22 1
Zgłoś
konto usunięte 2011-12-06, 20:42
Zgłoś
Takeda 2011-12-06, 20:44
Widać że dawno w kościele Was nie było Publiczne rozliczanie się (albo i nie) z finansów od paru ładnych latek jest na porządku dziennym.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem