qwerty312 napisał/a:
"Bo przecież o wartości ofiary, decyduje wiara i miłość do Pana Boga" autor chyba w tvnie robi z kontekstu wyłapuje i w złym świetle przedstawia, obejrzyj i posłuchaj jeszcze raz może przypomni Ci się tzw. "wdowi grosz". No ale ksiądz okrutnik jeden wręcz wymusza pieniądze mówiąc "proszę", "o ile możecie" skandal !!
Proszę mi nie zarzucać tego że wyrywam zdania z kontekstu. Jestem wierzącym człowiekiem a tvn'u nienawidzę za styl życia który promują (pedalstwo, między innymi) ale potrafię wyczuć kiedy ktoś wykorzystując moje poczucie wstydu wobec społeczności w której żyję (podkreślając ilu dało w "kopertach" a ilu w ogóle nie dało na tace) lub próbując humorystycznie zachęcić do dawania na tacę (motyw z Mikołajem który chodzi ponoć wszędzie), próbuje wymusić na mnie cokolwiek. Także próba wywarcia na człowieku który dał małą ofiarę (kwoty poniżej 1 złotówki) uczucia że zachowuje się dziecinnie jest żałosna. Ksiądz to jest osoba wykształcona i inteligentna, dobrze wie co robi oraz jakie ma prawdziwe zamiary.