Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:55
Ksiądz szczery do bólu...
konto usunięte • 2013-01-08, 21:12
Proboszcz z Szonowa w woj. opolskim podczas pogrzebu powiedział o zmarłej: "jakie życie, taka śmierć", "z kim poprzestajesz, takim się stajesz", a jej rodzinę porównał do serialowej rodziny Kiepskich. Żałobnicy w czasie mszy wychodzili z kościoła - informuje NTO.pl.

Pogrzeb 37-letniej Bogumiły D. odbył się 17 grudnia 2012 r. w Szonowie pod Głogówkiem.

Jak relacjonowała NTO.pl szkolna koleżanka zmarłej, ksiądz proboszcz Walenty Kozioł podczas kazania powiedział: - Wczoraj byłem na wigilii diecezjalnej w Mochowie. Połamaliśmy się tam opłatkiem, pomodliliśmy się, a potem ksiądz proboszcz do mnie mówi: Jakie to szczęście, że ten pogrzeb nie jest u mnie.

- Zmarła mieszkała na Rynku. Z jednej strony kościół, z drugiej strony kościół, ale Boga nie znała - stwierdził. Później dodał m.in.: "jakie życie, taka śmierć", "z kim przestajesz, takim się stajesz", "używaj świata, póki młode lata" i że u niej "przelewała się wódka kieliszkami". - Ona zmarła na chorobę nałogową. Wiedzieliście i nic z tym nie robiliście - mówił duchowny.

Kiedy ksiądz porównał rodzinę zmarłej do serialowych Kiepskich, z kościoła wyszedł mąż zmarłej. Za nim wyszli inni żałobnicy.

Zmarła mieszkała w Głogówku. Zgodnie z jej życzeniem pochowano ją w grobie ojca w Szonowie. - Pożyczała pieniądze i przepijała je. Jej mąż przyszedł do mnie po pogrzebie i płakał, że zostawiła po sobie tylko długi. Miałem powody, żeby powiedzieć to, co powiedziałem na kazaniu. Nie można utwierdzać ludzi w takim działaniu. Stoczyła się, a my się od niej odwróciliśmy. Czy jest tu się za co obrażać? - wyjaśniał proboszcz w rozmowie z NTO.pl.

Ksiądz Walenty Kozioł od 35 lat pracuje w Szonowie.

Źródło: niezalezna.pl

PS: A c🤬ja! Bo wp.pl
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-08, 23:08
Dudeczek napisał/a:

I tu się mylisz. Ateistą jest ktoś kto nie wierzy w Boga to jakim cudem nazywasz ateistą tego, który w niego wierzy ale nie kultywuje?

Bo wtedy można tylko "gdybać" w jakiego wierzy. Wiara nie tylko istnieje w świadomości, namacalnym jej dowodem są uczynki, które konkretnie mówią, w co lub kogo ta osoba wierzy. Dla Muzułmanina jest to 5 filarów Islamu (ewentualnie dla nadgorliwych 6), dla Chrześcijan Dekalog i Skład Apostolski (czy też Credo nicejskie) na Mszy Świętej. Trochę tego jest, ale już nie będę o tym pisał, bo ktoś zza grobu się będzie mścił...
Zgłoś
maderfakermen 2013-01-08, 23:30
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Kupa_w_majtkach 2013-01-08, 23:35 2
hurtownia_magnetowidów napisał/a:

Bo wtedy można tylko "gdybać" w jakiego wierzy. Wiara nie tylko istnieje w świadomości, namacalnym jej dowodem są uczynki, które konkretnie mówią, w co lub kogo ta osoba wierzy. Dla Muzułmanina jest to 5 filarów Islamu (ewentualnie dla nadgorliwych 6), dla Chrześcijan Dekalog i Skład Apostolski (czy też Credo nicejskie) na Mszy Świętej. Trochę tego jest, ale już nie będę o tym pisał, bo ktoś zza grobu się będzie mścił...

A jak sam sobie wymyślę jakieś "filary" wiary, to już nie będę ateistą tylko poganinem? A twoje "wiara istnieje nie tylko w świadomości" jest zaprzeczeniem samym w sobie. Jak można wierzyć "materialnie"?
Z drugiej strony rozumiem o co ci chodzi, podsumowując masz na myśli to, że każda wiara ma wykreowanego Boga dzięki takiemu czemuś jak PŚ, ale ja jako deista mogę wierzyć w coś co nazwę Bogiem, nie musi być to w żaden sposób spisane i dzięki temu nie jestem ateistą.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-08, 23:38
@hurtownia dałeś się wciągnąć w prymitywna rozmowę. Nie kontynuuj tego bo też zaczynasz wychodzić na idiotę
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 0:05
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 1:36 1
Hmmm... Ksiądz odprawia mszę dla ateistki, czyli za odpowiednią monetę wszystko jest możliwe..
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 2:14
Zgłoś
bloodwar 2013-01-09, 7:37 1
@Aro1 - zgodnie z nauką kościoła jeżeli nie chodzisz na mszę (albo chodzisz ale nieregularnie) to nie masz prawa nazywać się wierzącym katolikiem. Jeżeli nie chodzisz ale "uważasz że coś nad nami jest" to w oczach KK jesteś dokładnie taką samą osobą jak muzułmanin, Ż__, prawosławny, buddysta, scjentolog - niewierzący. Koniec dyskusji
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 13:21 1
I znów kłótnie nt. Religii i takie tam.
Ból za przeproszeniem dupy katolików, ateistów itp.
Czy ten portal to miejsce na takie spory?
Nie wystarcza poczytać komentarze na wczesniej wspomnianym wp.pl?
Moim skromnym zdaniem Ksiądz powinnien dostać w pysk za takie słowa, ale to
tylko moje zdanie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-11, 1:20
Zgłoś
!Timon 2013-01-11, 1:23 1
Zgłoś
snikersx 2013-01-11, 1:24 2
uwielbiam kłótnie na sadisticu. Są prawie pod każdym tematem. A kiedyś to przynajmniej kulturalnie wymieniano się poglądami w komentarzach. Teraz, co do niektórych, to szkoda gadać.
Zgłoś
oroboros 2013-01-11, 2:47
Zgłoś
KapitanObwies 2013-01-11, 4:21
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-11, 8:44 1
ateistów powinno się utylizować, a nie chować na cmentarzu
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem