Witam, dzisiaj o podróbce G-Shocka Ga100CM. Wstawiam te zdjęcia żeby przestrzec Was przed PODRÓBKAMI z ALLEGRO! Wydawałoby się, że te czasy już dawno minęły. Nie. Nie minęły.
Więc do brzegu! Żonka kupiła mi prezent na gwiazdkę. 389zł na allegro. Cena kusi, ale nie jest dużo niższa niż u konkurencji. Zdecydowała się kochana i kupiła. G-shock Ga-100CM okazał się podróbką! Paskudny fake! Lecz tak dobrze podrobiony, że ktoś może się dać nabrać.
Co jest nie tak? Wszystko. Zaczynając od wskazówki nad wskazówkami głównymi, zablokowana w położeniu widocznym na zdjęciu. Dalej? malowanie z lewej strony różni się znacząco od oryginału. 1/1000 sec jest dużo bardziej blade niż w oryginale. Malowanie tarczy jest bardziej bordowe i nie zgadza się z oryginałem w szczegółach - np zaznaczone miejsce.
Szlufka paska też budzi poważne kontrowersje. Jest jasna a nie zielona jak w oryginale! Pudełko też różni się od tego sprzedawanego w sklepach.
Osobiście sprzedawca obiecał mi zwrot pieniędzy bez słowa komentarza na moje zarzuty - znaczy to chyba tylko tyle, że doskonale wiedział o tym, że zegarek jest podróbą.
Przestrzegam wszystkich przed zegarkami casio nawet stówkę tańszymi niż ich odpowiedniki na innych aukcjach!
burczymuchy.blogspot.com - blog ze zdjęciami tego gówna.
Sprzedawca: zegarkicasio
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
jak Casio to tylko od oficjalnego dystrybutora czyli ZiBi, jeśli nie ma od nich papierów to pewnie podróba
Tak sie niepotrzebnie rozpisales jakby kolorek paseczka czy kszralt wskazóweczek miał jakieś znaczenie. Na czym polega fake? Nie pokazuje godziny??? Chodzi do tyłu albo w bok?
Wgmnie tylko idiotaby sie rozczulał nad tym. Normalny człowiek założył na rękę i korzystał. Plastikowy gadżecik dla dwunastolatków. I dosyć późno do komuni poszedłeś.
Sonal, Czyli, że jakby ci ktoś sprzedał fiata w blachach mercedesa i blisko ceny oryginału, to byś jeździł i nie marudził, bo przecież działa. Nic dziwnego, że działa tylu oszustów, skoro są frajerzy którzy jeszcze przyklasną...
vass napisał/a:
Wyślij zegarek do Casio Poland z linkiem do aukcji i gość idzie siedzieć.
Tam już mają prawników, którzy wiedzą co z tym zrobić.
Kiedyś kupiłem podrobione nożyki Gillette wysłałem, do Gillette Poland i za tydzień miałem kasę na koncie z przeprosinami sprzedającego.
Jak udowodnisz że otrzymałeś podrobkę ? Rownie dobrze mógłbyś wysłać do prokuratury pedofilskie zdjęcia , twierdząc że otrzymalęś je zamiast zegarka , tu sankcje są wyższe .
Jak to mówią chytry dwa razy traci...
konto usunięte
2016-12-31, 12:33
Prawda jest taka, że Casio dawno się zeszmaciły i jedynie ich flagowe modele trzymają jako taki poziom - są dalej produkowane w Japonii, jakościowo odbiegają dość mocno od swoich tańszych braci produkowanych w Chinach i na Tajwanie.
Za jakość niestety trzeba płacić, bo najtańsze modele zaczynają się od ponad 2000 zł.
A czy autor tematu nie wpadł na to, że przysługuje mu coś takiego jak zwrot towaru? Prawa Konsumenckie, a po co to komu wrzucę na sadola i pokaże, że "zło" istnieje.
kaiwaciol1 napisał/a:
A czy autor tematu nie wpadł na to, że przysługuje mu coś takiego jak zwrot towaru? Prawa Konsumenckie, a po co to komu wrzucę na sadola i pokaże, że "zło" istnieje.
jeśli kupił od osoby prywatnej na aukcji, to nic mu nie przysługuje
Umowa sprzedaży zawierana przez internet pomiędzy dwiema osobami prywatnymi nie ma charakteru umowy konsumenckiej.
Ps. Są fora związane właśnie z tą serią zegarków, no ale czemu to tu wrzuciłeś.