📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:28
🔥
Zwinny lisek
- teraz popularne

W sumie zdarzało mi się być w takiej sytuacji jak kierowca mazdy tutaj i przed ostrym hamowaniem mam zwyczaj spojrzeć w lusterko wsteczne i upewnić się, ze auta z tyłu mają na tyle dużo miejsca aby tez zdążyć się zatrzymać. Jeśli stwierdzam, ze nie, nie hamuje aż do zatrzymania a jedynie tak aby wytracić jak najwięcej prędkości a przez pasy tylko się przetoczyć. W tej sytuacji piesi byli jeszcze na pasie obok wiec takie zachowanie mogłoby pomóc uniknąć wypadku co innego kiedy bez upewnienia się ze jest bezpiecznie wlezą przed wciąż jadący pojazd. .

tranzystor napisał/a:
Ściana wschodnia.
Ściana wschodnia to Wilno i Tarnopol.
Takie pasy na szerokiej drodze to też pułapka. Powinny być światła dla bezpieczeństwa działające tylko na przycisk pieszego chcącego przedostać się na drugą stronę drogi.
Ja bym zmienił złota myśl bardziej na taką "Gdy fury sprawnej nie mamy, to wtedy nie zapieprzamy". Suv jakoś potrafił wyhamować.
Ja tak trochę z innej beczki, że to nie infinity ani mazda, tylko renault
SpeedyG napisał/a:
Takie pasy na szerokiej drodze to też pułapka. Powinny być światła dla bezpieczeństwa działające tylko na przycisk pieszego chcącego przedostać się na drugą stronę drogi.
W kraju dzikich ludzi co nie "umią" auta tak. W krajach cywilizowanych gdzie jest wzajemny szacunek np. w Austrii takie pasy są i funkcjonują.
Zobacz powyższe posty ilu idiotów broni faceta co najechał na auto przepuszczające pieszych.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie