Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:23
„Kultury trochę”
konto usunięte • 2012-07-09, 22:06
Dawno temu w internecie istniała perełka hejtingu - portal hejter.eu. Portal słynął z zamieszczonych tam artykułów, które powiedzmy sobie szczerze, były pisane bez ogródek.
Oto PrtSc jednego z artykułów:

Portal już nie istnieje, więc próba wejścia na stronę jest daremna
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-07-10, 21:13 2
adiemus36 napisał/a:

Ale serio, zróbcie jakiś zbiorczy czy coś, albo po prostu w komentarzach dawaj następne. Piwa i tak dostaniesz, nie martw się.

W dupie mam te Twoje piwa, robię to dla przyjemności.. no może i z nadziei, że ktoś otworzy podobny portal i będzie sobie żył taki byt w internecie, niczym Statua Wolności w NY.
A co do dalszego wrzucania, to będę wrzucał kiedy mi się zechce. A jak ktoś z moderacji wjebie to w jakiś zbiorczy, czy w inne podporządkowane gówienko, to koniec z tym materiałem.
Artykułów spodziewajcie się 1-2 razy w tygodniu.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 21:29 3
Długo zastanawiałem się czy coś napisać... Ktoś tu pisze o kulturze używając zamiast przecinków i kropek samych wulgaryzmów. Sporo prawdy jest w słowach przedmówców o zachowaniu starszych ludzi , ale gimbusy też będziecie starzy=jeżeli dożyjecie tego wieku, skupcie się więc na chwilę, wytężcie szare komórki niszczone podłym piwem i pomyślcie: jak już nikt nie będzie was traktował poważnie, jak będzie wam ledwo starczało na chleb, jak będą was bolały wszystkie członki , a ten najważniejszy już nie będzie chciał się podnieść, skóra będzie zwisać płatami, dzieci i wnuki nawet na imieniny nie zadzwonią, obetną emeryturę odbiorą rentę, w urzędzie i u lekarza omiotą was wzrokiem i oleją. Będziecie liczyli dni do śmierci, zazdrościli młodym ich zdrowia, miłości, urody etc.etc. To wtedy z uśmiechem i radością będziecie wymieniać serdeczności z przyszłymi gimbusami. Zachowanie staruszków wnerwia , ale uśmiechnij się masz więcej życia przed sobą i tym się CIESZ Olej to- uśmiechnij się do marudy -Czy wasi rodzice , dziadkowie są święci- też tacy są i też was tak "wk...." O czym ja piszę ?
Nie chcę piwa- Mam Was w " dupie"
Zgłoś
nihlus_pl 2012-07-10, 21:36
Dużo starszych osób, gdy nie ma co odpowiedzieć, to zasłaniają się wiekiem, większość z nich kończyła szkoły zawodowe i nie mieli czegoś takiego jak internet, więc nie ma się co dziwić, iż nie wiedzą jak odpowiedzieć innym. Pamiętam jak rozmawiałem z dziadkiem wiele razy, gdy czegoś nie wiedział, to często zasłaniał się wiekiem, np: będziesz starszy, to zrozumiesz, czy okaż więcej kultury. A poza tym chyba każdego by denerwowało, gdyby osoba młodsza o kilkadziesiąt lat by zwracała wam uwagę, czy udowadniała, że się mylicie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 22:18 3
callun napisał/a:

Długo zastanawiałem się czy coś napisać... Ktoś tu pisze o kulturze używając zamiast przecinków i kropek samych wulgaryzmów. Sporo prawdy jest w słowach przedmówców o zachowaniu starszych ludzi , ale gimbusy też będziecie starzy=jeżeli dożyjecie tego wieku, skupcie się więc na chwilę, wytężcie szare komórki niszczone podłym piwem i pomyślcie: jak już nikt nie będzie was traktował poważnie, jak będzie wam ledwo starczało na chleb, jak będą was bolały wszystkie członki , a ten najważniejszy już nie będzie chciał się podnieść, skóra będzie zwisać płatami, dzieci i wnuki nawet na imieniny nie zadzwonią, obetną emeryturę odbiorą rentę, w urzędzie i u lekarza omiotą was wzrokiem i oleją. Będziecie liczyli dni do śmierci, zazdrościli młodym ich zdrowia, miłości, urody etc.etc. To wtedy z uśmiechem i radością będziecie wymieniać serdeczności z przyszłymi gimbusami. Zachowanie staruszków wnerwia , ale uśmiechnij się masz więcej życia przed sobą i tym się CIESZ Olej to- uśmiechnij się do marudy -Czy wasi rodzice , dziadkowie są święci- też tacy są i też was tak "wk...." O czym ja piszę ?
Nie chcę piwa- Mam Was w " dupie"

Tak, tylko, że można nie być stetryczałym dziadem, można być fajnym staruszkiem. Miałem w liceum nauczyciela matematyki, facet koło siedemdziesiątki, życie dało mu nieźle po dupie ale też wiele fajnych chwil przeżył. Mistrz ciętej riposty i nieskończona kopalnia anegdotek. Zawsze w dobrym humorze, zawsze przepuszczał swoich uczniów w drzwiach, nie oczekiwał od nas niczego jeśli chodzi o kulturę. Sam mówił pierwszy "dzień dobry", nie wymagał żebyśmy stali kiedy wchodził do klasy, a jednak zawsze wszyscy stali i nikt nie usiadł zanim nam nie pozwolił. Ten człowiek, jeśli chodzi o naukę, zgotował nam piekło, zapewnił wiele nieprzespanych nocy, a mimo to większość byłych uczniów kłania mu się prawie w pas kiedy idzie ulicą. Nie raz przychodził do szkoły z bólem krzyża, głowy, czasem i chory, zostawał dla nas po godzinach na dodatkowych zajęciach, pomagał przygotować się do matury jak tylko umiał. Nie raz mówił, że chciałby być w naszym wieku, nie raz wspominał czasy młodości, ale zawsze zachowywał się wobec nas w porządku, powiedział nam kiedyś, że stara się być dla nas taki jak chciałby żeby kiedyś starzy ludzie byli dla niego. Ale co ja mogę wiedzieć, mam tylko dwójkę z przodu.
Zgłoś
dymion 2012-07-10, 22:38
jeśli chodzi o anegdotki to mieliśmy taką babkę od historii, zapisywaliśmy z tyłu w zeszycie
Zgłoś
zuberos 2012-07-10, 22:43
up
oby było więcej takich dziadków
Aktualni starsi ludzie są przyzwyczajeni do tego abyś puścił ich w kolejce do lekarza, sklepie i żebyś ustąpił mu miejsce w jakimkolwiek środku komunikacji.Najbardziej irytuje mnie to że jak ustąpię starszemu człowiekowi miejsca to nawet nie podziękuje-ba,siądzie i po pierwszym przystanku wysiądzie.Zwrócicie uwagę ile dziadków i babci stoi przed blokiem i dyskutuje nawet godzinę.Oczywiście na to jest siła i czas.Jeśli chodzi o kolejki,to ludzie pracujący często wciskają gdzieś wolną godzinę do lekarza pomiędzy pracą.Z reguły np.do lekarza przychodzą rano i śpieszą się do pracy.A taka babcia do czego ma się niby śpieszyć?Do kościoła?Do pogawędek z innymi babciami?Do oglądania telewizji?Czy są to priorytetowe sprawy?No raczej że nie ale nauczeni są że trzeba ich zawsze z pełna kulturą wszędzie przepuszczać.
Zgłoś
abrams90 2012-07-11, 0:56
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
0statniSprawiedliwy 2012-07-11, 2:07 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
elda1987 2012-07-11, 13:15
Zgłoś
PushTheTempo91 2012-07-11, 15:17
Zgłoś
nihlus_pl 2012-07-11, 22:17
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-11, 23:33
Zgłoś
0statniSprawiedliwy 2012-07-12, 0:38 1
Zgłoś
!Timon 2012-07-12, 19:03
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem