Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:49
michalk0072 2025-09-03, 2:46 16
No ale ma rację. Obecny rząd to g**no. Popatrzcie ile razy okłamali ludzi, ilu obietnic nie zrealizowali...

Czy ktoś w ogóle pamięta 3 postulaty PO z 2005 roku?

- zmniejszenie liczby posłów o połowę;
- prowadzenie systemu większościowego (JOWy);
- likwidacja Senatu.

Do tego słynny podatek (PIT, CIT i VAT) 3x15...

Niedawno chcieli podwyższyć opłatę (zwykły podatek) cukrową, pomimo i tak szalejącej drożyzny, choć ledwie 4 lata temu (za PiSu) w ogóle sprzeciwiali się jej w wprowadzaniu. Obecnie, nie dość, że jej nie zlikwidowali, to jeszcze chcą zwiększyć.

Ja rozumiem, że niektórzy lubią być dobrze wydуmani, ale u zwolenników obecnej władzy to już naprawdę zakrawa na absurd.

Zgłoś
Lololoney 2025-09-03, 3:31 1
Jeszcze nie mam 40-stki, żeby mnie śmieszyły kabarety...
Zgłoś
djoshin 2025-09-03, 4:03
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
RzecznyPotwor 2025-09-03, 6:27
Aaltonen napisał/a:

Biorąc pod uwagę postępujące zidiocenie Polaków - to jest przyszły prezydent Polski.

Trollu nie chcąco ci piwo dałem
Oddawaj
Zgłoś
Mgmacius 2025-09-03, 8:06 3
Odpad społeczny, który powinien podlegać przymusowej utylizacji. Chodzi takie coś i rzyga na innych swoją głupota
Zgłoś
Mietek7567 2025-09-03, 8:14 3
Przynajmniej w jednej kwestii chłopczyna wyciąga poprawne wnioski.
Zgłoś
Czaker 2025-09-03, 8:26 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Gamcio1990 2025-09-03, 9:01 6
Love_is_Love napisał/a:

Nowe pokolenie pisorów.

Tusk to jawnie opcja niemiecka - on nawet tego nie ukrywa... a wiec stwierdzenie tego faktu nie powinno powodować tego ze ktos staje sie pisiorem, taka osoba po prostu jest spostrzegawcza. Hmm, a ze idiota - no tak.
Zgłoś
Igorek95 2025-09-03, 9:02
Albo ustawione, ale tęgi psychol
Zgłoś
Love_is_Love 2025-09-03, 9:04 2
Gamcio1990 napisał/a:

Tusk to jawnie opcja niemiecka - on nawet tego nie ukrywa... a wiec stwierdzenie tego faktu nie powinno powodować tego ze ktos staje sie pisiorem, taka osoba po prostu jest spostrzegawcza. Hmm, a ze idiota - no tak.

Ale co w tym złego że Tusk jest proniemiecki? Przecież Niemcy to nasz najważniejszy sąsiad jeżeli chodzi o stan polskiej gospodarki.
Zgłoś
smc 2025-09-03, 9:05 3
Dress code mówi z daleka: „Uwaga! Idzie idiota.”
Zgłoś
byszek 2025-09-03, 9:06
Zgłoś
Gamcio1990 2025-09-03, 9:06 11
Love_is_Love napisał/a:

Ale co w tym złego że Tusk jest proniemiecki? Przecież Niemcy to nasz najważniejszy sąsiad jeżeli chodzi o stan polskiej gospodarki.

No nic... Ja tam uwazam ze premier Polski to powinien byc propolski - ale widze że są jednostki o odmiennym zdaniu. I tak właśnie gospodarka polski staje sie peryferyjna i uzupełniająca wzgledem niemieckiej - jak chciał wybitny socjalistyczny przywódca... I wszystko bez zadnej wojny - wystarczy propaganda i taki idiota jak Ty nie widzi problemu.
Zgłoś
komarrus 2025-09-03, 9:18 3
michalk0072 napisał/a:

No ale ma rację. Obecny rząd to g**no. Popatrzcie ile razy okłamali ludzi, ilu obietnic nie zrealizowali...
Czy ktoś w ogóle pamięta 3 postulaty PO z 2005 roku?
- zmniejszenie liczby posłów o połowę;
- prowadzenie systemu większościowego (JOWy);
- likwidacja Senatu.
Do tego słynny podatek (PIT, CIT i VAT) 3x15...
Niedawno chcieli podwyższyć opłatę (zwykły podatek) cukrową, pomimo i tak szalejącej drożyzny, choć ledwie 4 lata temu (za PiSu) w ogóle sprzeciwiali się jej w wprowadzaniu. Obecnie, nie dość, że jej nie zlikwidowali, to jeszcze chcą zwiększyć.
Ja rozumiem, że niektórzy lubią być dobrze wydуmani, ale u zwolenników obecnej władzy to już naprawdę zakrawa na absurd.

po prostu ktoś kiedyś musi zająć się brakiem pieniędzy. Jeśli ktoś wymyśla 500 czy 800 plus, to liczymy się że tych pieniędzy nie będzie w puli. Jeśli 5% PKB wyciągamy (dodatkowo) na obronność, to też ktoś inny ich nie dostanie. Możesz to zrobić tylko i wyłącznie podnosząc podatki albo wymyślając nowe. Tego nie powie Ci bajkopisasz Menzen czy Nawrocki obiecujący gruszki na wierzbie. Możesz próbować uszczelnić podatki ale to trwa latami (nikomu się nie udało jeszcze). Pzdr
Zgłoś
Love_is_Love 2025-09-03, 9:37 3
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem