Czy ktoś w ogóle pamięta 3 postulaty PO z 2005 roku?
- zmniejszenie liczby posłów o połowę;
- prowadzenie systemu większościowego (JOWy);
- likwidacja Senatu.
Do tego słynny podatek (PIT, CIT i VAT) 3x15...
Niedawno chcieli podwyższyć opłatę (zwykły podatek) cukrową, pomimo i tak szalejącej drożyzny, choć ledwie 4 lata temu (za PiSu) w ogóle sprzeciwiali się jej w wprowadzaniu. Obecnie, nie dość, że jej nie zlikwidowali, to jeszcze chcą zwiększyć.
Ja rozumiem, że niektórzy lubią być dobrze wydуmani, ale u zwolenników obecnej władzy to już naprawdę zakrawa na absurd.

Biorąc pod uwagę postępujące zidiocenie Polaków - to jest przyszły prezydent Polski.
Trollu nie chcąco ci piwo dałem
Oddawaj
Nowe pokolenie pisorów.
Tusk to jawnie opcja niemiecka - on nawet tego nie ukrywa... a wiec stwierdzenie tego faktu nie powinno powodować tego ze ktos staje sie pisiorem, taka osoba po prostu jest spostrzegawcza. Hmm, a ze idiota - no tak.
Tusk to jawnie opcja niemiecka - on nawet tego nie ukrywa... a wiec stwierdzenie tego faktu nie powinno powodować tego ze ktos staje sie pisiorem, taka osoba po prostu jest spostrzegawcza. Hmm, a ze idiota - no tak.
Ale co w tym złego że Tusk jest proniemiecki? Przecież Niemcy to nasz najważniejszy sąsiad jeżeli chodzi o stan polskiej gospodarki.
Ale co w tym złego że Tusk jest proniemiecki? Przecież Niemcy to nasz najważniejszy sąsiad jeżeli chodzi o stan polskiej gospodarki.
No nic... Ja tam uwazam ze premier Polski to powinien byc propolski - ale widze że są jednostki o odmiennym zdaniu. I tak właśnie gospodarka polski staje sie peryferyjna i uzupełniająca wzgledem niemieckiej - jak chciał wybitny socjalistyczny przywódca... I wszystko bez zadnej wojny - wystarczy propaganda i taki idiota jak Ty nie widzi problemu.
No ale ma rację. Obecny rząd to g**no. Popatrzcie ile razy okłamali ludzi, ilu obietnic nie zrealizowali...
Czy ktoś w ogóle pamięta 3 postulaty PO z 2005 roku?
- zmniejszenie liczby posłów o połowę;
- prowadzenie systemu większościowego (JOWy);
- likwidacja Senatu.
Do tego słynny podatek (PIT, CIT i VAT) 3x15...
Niedawno chcieli podwyższyć opłatę (zwykły podatek) cukrową, pomimo i tak szalejącej drożyzny, choć ledwie 4 lata temu (za PiSu) w ogóle sprzeciwiali się jej w wprowadzaniu. Obecnie, nie dość, że jej nie zlikwidowali, to jeszcze chcą zwiększyć.
Ja rozumiem, że niektórzy lubią być dobrze wydуmani, ale u zwolenników obecnej władzy to już naprawdę zakrawa na absurd.
po prostu ktoś kiedyś musi zająć się brakiem pieniędzy. Jeśli ktoś wymyśla 500 czy 800 plus, to liczymy się że tych pieniędzy nie będzie w puli. Jeśli 5% PKB wyciągamy (dodatkowo) na obronność, to też ktoś inny ich nie dostanie. Możesz to zrobić tylko i wyłącznie podnosząc podatki albo wymyślając nowe. Tego nie powie Ci bajkopisasz Menzen czy Nawrocki obiecujący gruszki na wierzbie. Możesz próbować uszczelnić podatki ale to trwa latami (nikomu się nie udało jeszcze). Pzdr
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie