📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:45

Dziś pogoda mocno średnia, mglisto, widoczność 200 m w porywach. S7 w kierunku Gdańska, kilkunastu wlekących się ćwoków na dziennych gdzie tył nie ma żadnego oświetlenia, paru odwiedzało zielone pobocze z powodu śniegu - jeden po pięknym dachowaniu. Ułańska fantazja i szlachta na drodze to jest to.
Problemem w takich światełkach jest ich mniejszy rozstaw co biorąc pod uwagę perspektywę daje złudzenie że nadjeżdżający pojazd jest dalej. Innymi słowy śwaitła tego typu zamiast umożliwiać rzeczywistą ocenę odległości, wprowadzają w błąd innych uczestników ruchu
Tak na prawdę kto nie widzi w dzień auta jadącego z naprzeciwka, już obojętnie czy na światłach czy bez, ten powinien zbadać wzrok albo za kółko nie wsiadać.
Ja sam w aucie mam światła led do jazdy dziennej, ale fakt faktem fabrycznie zainstalowane a auto z 2018 roku, naprawdę świecą mocno i nie wierzę że mnie z daleka nie widać. Mam też automatyczną zmianę świateł o zmroku, tu jest pies pogrzebany, bo nie raz jadę gdzie już ciemno czy mglisto, to ludzie zapominają przełączyć z dziennych na mijania i ich z tyłu w ogóle nie widać.

Nie wiem po ch.... to montować. Zawsze wygląda to badziewnie, najlepsze światła to oryginalne.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie