Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:28
Wiewór 2020-03-01, 16:28
Od 10 lat pracuje w budownictwie. W Polsce nie dziwi mnie już nic. Widziałem nawet przepusty pod górę bo w tym kraju nawet woda ma pod górę.
Jednak kwardartowa rurę widzę pierwszy raz.
Zgłoś
MateuszCHUDY 2020-03-01, 23:44
Wiewór napisał/a:

Od 10 lat pracuje w budownictwie. W Polsce nie dziwi mnie już nic. Widziałem nawet przepusty pod górę bo w tym kraju nawet woda ma pod górę.
Jednak kwardartowa rurę widzę pierwszy raz.

To nie wiem w jakiej działce budownictwa pracujesz bo ja pracowałem przy produkcji konstrukcji stalowych używanych przede wszystkim w budownictwie i każdy używał na co dzień stwierdzenia rura kwadratowa. Obecnie pracuję w biurze konstrukcyjnym tyle, że maszyn i takiego stwierdzenia również się używa. Na prawdę trzeba być zacietrzewionym dziadem żeby się czepiać o takie rzeczy. Gwoli ścisłości określenie "profil kwadratowy" też nie jest prawidłowe, ponieważ pręt lity też może posiadać przekrój o profilu kwadratowym i jak to wtedy rozróżnisz? Rura kwadratowa jednoznacznie to opisuje...

Zgłoś
Kamil3l 2020-03-02, 17:56
szefooo napisał/a:

Wtrącę swoje 3 grosze.
Dla kogoś kto poprawnej polszczyzny szuka na allegro chcę tylko napisać że może sobie tam kupić etiu do okularów do telefonów itp. rzeczy.
Obecnie na allegro są 342 oferty różnego rodzaju etiu.

Dobrze powiedziane, aż się uśmiałem.
Zgłoś
Das90 2020-03-03, 11:54
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Radek_Golfiarz 2020-03-03, 12:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem