bez kitu
zarcie jeden internet ;D jeszcze jakas dz🤬ka by sie przydala i zyc nie umierac

@up
to musi byc dopiero jazda a nie jakies tam roller coaster
to musi byc dopiero jazda a nie jakies tam roller coaster

modoc napisał/a:
@vass
Niestety ale nie zdajesz sobie sprawy jaka przej🤬a to robota. Siedzisz na kiblu a tu nagle taka fala zap🤬la i zwrotkę robi w odpływie. Tu dopiero masz pozamiatane. Dlatego taki latarnik nie załatwia się podczas sztormu.
Jak by tak było to na statkach, wszyscy by obsrani chodzili, słyszałeś o klapach zwrotnych ? Wypuszcza, a nie wpuszcza

A zapomnij w takim momencie zamknąć okna...
podpis użytkownika
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
vass napisał/a:
Jak by tak było to na statkach, wszyscy by obsrani chodzili, słyszałeś o klapach zwrotnych ? Wypuszcza, a nie wpuszcza![]()
Na statkach, kochany mój, to jest instalacja ciśnieniowa i zamknięta lub częściowo zamknięta. Gray water (umywalki/prysznic/zmywanie naczyń) idzie za burtę LUB do zbiorników. Black water (kible) idzie do zbiorników i jest oddawane na ląd.
gregor40 napisał/a:
Na statkach, kochany mój, to jest instalacja ciśnieniowa i zamknięta lub częściowo zamknięta. Gray water (umywalki/prysznic/zmywanie naczyń) idzie za burtę LUB do zbiorników. Black water (kible) idzie do zbiorników i jest oddawane na ląd.
Instalacja ciśnieniowa jest tylko na dużych statkach i promach, na małych kapciach jest rura bezpośrednio do morza, lub w porcie przestawia się na zbiornik z fekaliami żeby nie walić do kanału portowego.

Nie wiem jak reszta ale ja bym się posrał na miękko w takiej latarni ...
Przecież takie fale domy rozk🤬iają na cegły pierwsze a tu taki stoi sobie wysoki "chudy" patyk
Wiem że pewnie budowniczy wiedzieli co robią ale i tak adrenalinka musi być
Przecież takie fale domy rozk🤬iają na cegły pierwsze a tu taki stoi sobie wysoki "chudy" patyk

Wiem że pewnie budowniczy wiedzieli co robią ale i tak adrenalinka musi być