Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:36
Jak widać, kiedyś sprzęt komputerowy był bardzo drogi i nie każdy fan podkręcania mógł sobie pozwolić na to, by się odpowiednio spełnić. A jak się nie ma co się lubi...
Dla nieogarniętych: pl.wikipedia.org/wiki/Przetaktowywanie
Cytat:

W związku z lawinowo rosnącą popularnością overclockingu śpieszę
donieść o odkryciu nowego pola do popisu dla "podkręcaczy"
-rozruszników serca! Ja już podkręciłem mojego dziadka z 65
na 75 Hz . Dziadek dostał olbrzymiego "kopa" i działa teraz
dużo sprawniej (choć może trochę nie stabilnie ). Co ciekawe,
temperatura dziadka utrzymuje się na stałym poziomie 36.6 C, więc
chyba nie wymaga dodatkowego chłodzenia. Dla wszystkich
zainteresowanych ostrzeżenie - trzeba się liczyć z szybkim zużyciem
dziadka!!!

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Macieju74 2013-07-02, 0:05
No fajnie, a ja jeszcze pamiętam, jak nie było wszędzie domofonów, nie wszyscy mieli telefony, bo na warszawskim Ursynowie były z tym problemy. I co? I wszyscy sobie radzili. Jak się zbierało ekipę, to się chodziło po kumplach po mieszkaniach, albo darło mordy pod oknem. Nie trzeba było uprzedzać przed wizytą u kogoś. Po całym dniu na podwórku byliśmy usyfieni tak, że matki nas mogły poznać tylko po głosie. Mogliśmy zniknąć na pół dnia (w wieku 6-8 lat) i nikt się nie musiał o nas martwić. W gałę się grało na podwórku, a nie przy komputerze. Najlepszym słodyczem była oranżada w proszku jedzona na sucho. Wodę gazowaną się robiło w syfonie, a naboje z CO2 kupowało w warzywniaku. Z dzieciakami z sąsiedniej ulicy naparzaliśmy się kijami i kamieniami. Zawsze się miało mnóstwo siniaków i zadrapań. Na wakacje się jeździło maluchem bez pasów na tylnym siedzeniu i bez fotelików...
Tak! Miałem zajebiste dzieciństwo Bez konsol, komputerów, komórek, tabletów i kolorowego telewizora!
Zgłoś
anger 2013-07-02, 0:50
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Grillowany 2013-07-02, 4:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
meier 2013-07-02, 19:01
jak byłem w drugiej klasie podstawowki to moj rekord w grze screamer 2 był nie do pobicia w cd-action przez długi czas, pamiętam jak dziś kiedy im ten list pisałem z rekordem(nie bylo jeszcze wtedy neta 97 rok)
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-02, 21:28
@Grillowany
Ludzie z ~92-93 jeszcze sie fartem załapali - choć też zależy. Jesli w domu było hajsu jak lodu to siedział taki jeden z drugim przy kompie do 15, gasił chwile przed powrotem rodziców do domu, udawał ze dopiero z podwórka wrocil i chce pograć. Po wakacjach mogl szpanowac ze ma 100 lvl knajta i wali z axa. Teraz zamiast podwórek mogliby parkingi porobić - większy użytek by był z tego. Jedyne miejsce gdzie de facto slysze jak bachory drą morde o 8 nad ranem to podwórko przy przedszkolu, do okoła którego w blokach mieszka pare tys ludzi. A i tak dzieci jest mniej niż za "lepszych czasów" u nas w bloku gdzie było 70 mieszkań.
Zgłoś
SebaD 2013-07-03, 9:18
Zgłoś
BPG 2013-07-03, 18:11
To już 13 lat... czuje się tak staro... cieszę się że miałem dzieciństwo bez internetu i kompa... zabawa od rana do wieczora... jedyny problem to szkoła... ech... no nic... jeszcze tylko 2 dni pracy i znów krótki odpoczynek przed powrotem do "dorosłego" życia którego tak bardzo kiedyś chcieliśmy... a dziś żałujemy

Do dziś mam ten i kilka innych numerów ^^
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-04, 10:16
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem