Dawno niczego nie wrzucałem. Tym razem dwa materiały własne:
1. Ćwiczenia na lotnisku w Gdańsku z podejmowania śmigłowca LPR w roli głównej RATOWNIK 3 i ja + fajne parkowanie helikoptera przelotem kilka centymetrów nad ziemią
2. Start śmigłowca LPR z miejsca wypadku. Fajnie widać efekt wywołany przez podmuchy powietrza. Oczywiście najtrudniejszym zadaniem nie jest sprowadzenie samego śmigłowca a wywalenie z miejsca zdarzenia gapiów. Nie reagują na upomnienia, że podczas startu/lądowania śmigłowca może pójść coś nie tak czy też mogą oberwać odłamkiem plastiku, szkła po twarzy, oczach. Niestety nie da się wszystkich przedmiotów przed lądowaniem usunąć. W roli głównej RATOWNIK 3
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2012-12-16, 23:22
konto usunięte
2012-12-16, 23:36
@SemirN
nie można było tak od razu?
yoshi88-88, i tak masz raka
yoshi88-88, a dwa, mieszkam przy jednostce wojskowej i latające za oknem helikoptery to norma. Brak ci argumentów.
konto usunięte
2012-12-16, 23:37
94' byłek w Nimcach, to takie po autobanach ADAC-e lotały.
konto usunięte
2012-12-17, 0:07
Kozak maszyny, ich się wstydzić nie musimy
@Svenlee
Są różne akcje. Takie twoje napinanie do niczego nie prowadzi. Mi nawet takie ćwiczenia imponują bo nawet do czegoś takiego trzeba sporej praktyki. Pewnie i tak nigdy nie zasiądę za sterami śmigłowca a to na pewno było by ciekawe doświadczenie.
Chociaż nie powiem, za dzieciaka jak byłem z rodzicami w jakiejś nadmorskiej mieścinie, to jak wzieliśmy lot turystyczny, to facet mi awionetką pozwolił wystartować i trochę popilotować w powietrzu( oczywiście obok siedząc). Może nie takie sadystyczne ale wystartować mogłem i do dzisiaj to pamiętam. Strasznie miły(i nieodpowiedzialny swoją drogą) gest z jego strony ^^
konto usunięte
2012-12-17, 0:16
@Di_ReDD
No okej, ale chodzi mi o to, że dopiero później autor wyjaśnił dalszą część "akcji", której nie ma na filmiku. Równie dobrze mogę wstawić inny helikopter, który po prostu leci.
Co powiesz na to?
Svenlee napisał/a:
@Di_ReDD
No okej, ale chodzi mi o to, że dopiero później autor wyjaśnił dalszą część "akcji", której nie ma na filmiku. Równie dobrze mogę wstawić inny helikopter, który po prostu leci.
Co powiesz na to?
Przestań żebrać o piwa...
konto usunięte
2012-12-17, 1:14
Nie żebram. Tylko chcę koniecznie udowodnić, że ten filmik niczego ciekawego nie wnosi na ten portal. I równie dobrze, mógłby być to dowolny filmik związany z helikopterem -,-
konto usunięte
2012-12-17, 7:54
"Ćwiczenia na lotnisku w Gdańsku z podejmowania śmigłowca LPR w roli głównej RATOWNIK 3 i ja + fajne parkowanie helikoptera przelotem kilka centymetrów nad ziemią

"
"fajna" terminologia
Podziwiam Strażaków, helikopterami się interesuje, bo je po prostu kocham. CYSTERNA piwa za wrzutkę!
Dudeczek napisał/a:
Jakim cudem ten helikopter się wznosi jak śmigło tak wolno siękręci : O
Tu macie jeszcze lepszą synchronizację kamery z obrotem śmigła:
konto usunięte
2012-12-17, 12:41
Svenlee napisał/a:
@tomqj
zerem to ty jesteś a dwa, to nie moja sprawa, że się spuszczasz na widok śmigłowca. (którego pewnie i tak w życiu na oczu nie widziałeś, nie mówiąc już o locie)
masz rację
dodam tak BTW, że 2 lata pracowałem w 2. Inowrocławskim Pułku Komunikacyjnym