Lucius to pierwsza gra studia Shiver Games, za której wydanie odpowiada Lace Mamba Global, firma posiadająca w swoim portfolio sporą ilość przygodówek. Tytuł ten jest jednak dość nietypowy, bowiem głównym celem gry jest finezyjne uśmiercanie mieszkańców pewnej posiadłości.
W grze wcielamy się w postać Luciusa, chłopca urodzonego szóstego czerwca 1966 roku, który w wieku sześciu lat zaczyna okazywać swoje prawdziwe oblicze. Okazuje się bowiem, że diabeł skaził duszę tego niewinnego dziecka. Naszym głównym zadaniem staje się pokazanie, że tej kwintesencji zła nikt, ani nic nie jest w stanie powstrzymać.
Lucius to gra przygodowa, w której polem naszych działań staje się wielka rezydencja, a rozgrywka polega na aranżowaniu śmiertelnych pułapek na jej mieszkańców, przy pomocy przedmiotów codziennego użytku. Domownicy powinni ginąć w taki sposób, żeby ich śmierć wyglądała na zwykły wypadek i nikt nie zaczął podejrzewać niewinnego sześciolatka. Lucius za to z każdą kolejną ofiarą otrzymuje nową nadprzyrodzoną zdolność, która pomaga mu osiągnąć cel jeszcze łatwiej i w coraz bardziej wyszukany sposób - kontrolowanie umysłów czy przesuwanie przedmiotów to tylko początek. Ponadto wraz z postępem gry odkrywamy tajemnice rodziny mieszkającej w posiadłości oraz to, w jaki sposób zetknęła się ona z siłami z piekła rodem
link do trailera
/watch?v=9CMrIh3TeyY
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2012-10-30, 22:11
@Magnic
Ta gra jest naprawdę słaba, wiele śmierci mogły wyglądać bardziej efektownie i logiczniej czy praktyczniej.
konto usunięte
2012-10-30, 22:36
taa, autor od Pewdiego podłapał pewnie co?
pomysł i fabuła są naprawdę sadystyczne. Co do samej rozgrywki ... stabilnie
konto usunięte
2012-10-30, 22:57
średnio mi to wygląda.
F.E.A.R. wydaje mi się, że lepsza.
Tajemnicą Poliszynela jest, że dołączony do gry edytor i możliwości wikłania zbrodni przez mieszkańców posiadłości, posłużą KGP i Prokuraturze przy rozwiązaniu sprawy Olewnika, a być może także Leppera i Blidy.
konto usunięte
2012-10-31, 0:25
konto usunięte
2012-10-31, 0:31
manhunt, zabij go zabij, zrób 3 efektowne egzekucje młotkiem
jak ktoś idzie z niebieską reklamówką przez miasto, to czasami słyszę te głosy
konto usunięte
2012-10-31, 0:31
konto usunięte
2012-10-31, 8:22
Lipa, co jest fajnego w chodzeniu i oglądaniu filmików jak sie ryj komuś pali itp. Nic nie możesz zrobić samemu, zero swobody tylko oglądasz scenki. W dupe z taką grą
Kupiłem na torrentach. Całkiem spoko, ale zakończenie niedopracowane.
konto usunięte
2012-10-31, 14:34
Przed chwilą okręt z zatoki do mnie dotarł, gra już zainstalowana, niedługo się co nieco podzielę.
konto usunięte
2012-10-31, 17:57
wygląda na strasznie sztywną grę, podejrzewam, że poziomem emocji dorównuje układaniu pasjansa.