Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
elim 2025-04-15, 19:43 1
Kiedyś czytałem o tym że mak z Czech jest nie do końca czysty, że niektórzy robią sobie z niego "herbatkę" i coś tam daje, nie gustuję w takich tematach to nie wiem czy to wymysł czy prawda.
Zgłoś
O................ń 2025-04-16, 0:01
elim napisał/a:

Kiedyś czytałem o tym że mak z Czech jest nie do końca czysty, że niektórzy robią sobie z niego "herbatkę" i coś tam daje, nie gustuję w takich tematach to nie wiem czy to wymysł czy prawda.

Daje, daje.
O produkcji kompotu z maku dowiedziałem się z... kina.
Kiedyś przed filmem puszczano Polską Kronikę Filmową i jeden z ich filmów był o narkomanach i heroinie z maku.
Pokazywali jak robią to narkomani - nacinają makówki lub później gotują i zatężają wywar ze słomy makowej. od A do Z.
Po prostu film typu Zrób To Sam, mający przestrzegać przed narkomanią.
Absurdy komuny.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-04-16, 5:21 1
OdrobinaSadyzmyNaCodzień napisał/a:

Daje, daje.
O produkcji kompotu z maku dowiedziałem się z... kina.
Kiedyś przed filmem puszczano Polską Kronikę Filmową i jeden z ich filmów był o narkomanach i heroinie z maku.
Pokazywali jak robią to narkomani - nacinają makówki lub później gotują i zatężają wywar ze słomy makowej. od A do Z.
Po prostu film typu Zrób To Sam, mający przestrzegać przed narkomanią.
Absurdy komuny.

Ale kompot z maku, to nie to samo co napar z suszonego maku. A to wszystko to nie to samo co opium z mleka makowego.
A! I nie róbcie tego z polnym, bo jedyne co uzyskacie to sraczka 😁

[ Dodano 2025-04-16, 05:24 ]
elim napisał/a:

Głupota. Jak mak wykorzystywany do celów spożywczych może być zatruty. Pierwsze słyszę taka legendę na temat czeskiego maku. Po prostu są odmiany które zawierają dużo alkaloidów, są odmiany zredukowane praktycznie do zera, np mak niebieski.

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
O................ń 2025-04-16, 10:57
BigLebovsky napisał/a:

Ale kompot z maku, to nie to samo co napar z suszonego maku. A to wszystko to nie to samo co opium z mleka makowego.
A! I nie róbcie tego z polnym, bo jedyne co uzyskacie to sraczka 😁

Ja to widziałem raz prawie 40 lat temu.
Mogłem coś pokręcić
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-04-16, 11:02 1
sej_maj_nejm_bicz napisał/a:

Przecież to fejk. Kazdy wie że biegaja po polu nago dziewczyny i z ich skóry jest to skrobane. Kto wie z jakiej to książki?

Pokręciłeś coś. Te dziewczyny biegają po polu marihuany i przykleja się do nich hasz.

[ Dodano: 2025-04-16, 11:05 ]
elim napisał/a:

Jakiś mit. Ziarenka maku nie zawierają morfiny, podobnie jak nasionka konopi nie zawierają THC.
Zgłoś
elim 2025-04-16, 21:51
TwójCzarnyPan napisał/a:

Pokręciłeś coś. Te dziewczyny biegają po polu marihuany i przykleja się do nich hasz.
Jakiś mit. Ziarenka maku nie zawierają morfiny, podobnie jak nasionka konopi nie zawierają THC.

Ziarenka nie zawierają ale mogą być zanieczyszczone alkaloidami, więcej nie pisze żeby nikogo nie zachęcać do takich eksperymentów.
Zgłoś
lysymisio6969 2025-04-17, 14:30
BigLebovsky napisał/a:

A wy jaki macie przepis na makowiec?

niech Ci podpowie AI..
Zgłoś
Pawehan 2025-04-17, 18:22
elim napisał/a:

Ziarenka nie zawierają ale mogą być zanieczyszczone alkaloidami, więcej nie pisze żeby nikogo nie zachęcać do takich eksperymentów.

Ale są oblepione mleczkiem po mechanicznym oddzielaniu i różne partie maku ze spożywczego mogą , choć nie muszą poklepaći po przepłukaniu .,niedaleko spada jabłko od jabłoni - o k🤬a jaki jestem mądry
Zgłoś