Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:23
Bulbulator 2025-09-11, 23:45
kasiakamyczek napisał/a:

Jak ja nienawidzę dzieci. które wszystko muszą dotknąć, złapać, pociągnąć. Idealna kara.

I właśnie dlatego w wieku 45-ciu lat jesteś bezdzietna?
Zgłoś
Apages 2025-09-12, 2:54
..cholerna bachoriada,na drzwiach się musiała pohuśtać!😡
Zgłoś
BangFang 2025-09-12, 8:35
Zgłoś
TytanowyRosomak 2025-09-12, 19:22 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
majeńka 2025-09-12, 21:03 2
Bulbulator napisał/a:

I właśnie dlatego w wieku 45-ciu lat jesteś bezdzietna?

To się nazywa "odpieluszkowe zapalenie mózgu". Lepiej zapobiegać niż leczyć.

JoSeed napisał/a:

Dodam tylko, iż do "odpampersowania" dzieci same muszą dojrzeć i zdecydować.
Smoczki i karmienie butelką stosujemy nie bacząc na pelne uzębienie, a piersią należy karmić do czasu rozpoczęcia przez latorośl co najmniej szkoły średniej 💪

Jakkolwiek pampersów nigdy w życiu nie miałam (tylko socjalistyczne wielorazowe), nie mam do tego ciągot. Za to karmienie piersią w starym wieku... wiesz, chętnie bym spróbowała. Dasz może cyca?
Zgłoś
DonaldTusk_Wodz_Niemiec 2025-09-12, 22:03 1
Dziecko przygniotło ale piwo w drugiej ręce ważniejsze -klasa
Zgłoś
Smuga50 2025-09-12, 22:53
A co on, Robocop? Jedno ręko?
Zgłoś
Bulbulator 2025-09-13, 17:13
majeńka napisał/a:

To się nazywa "odpieluszkowe zapalenie mózgu". Lepiej zapobiegać niż leczyć.
Jakkolwiek pampersów nigdy w życiu nie miałam (tylko socjalistyczne wielorazowe), nie mam do tego ciągot. Za to karmienie piersią w starym wieku... wiesz, chętnie bym spróbowała. Dasz może cyca?

Może byś chciała possać takiego płaskiego, męskiego cyca?
Mam dwie sztuki w ofercie!
Zgłoś
majeńka 2025-09-13, 20:54
Bulbulator napisał/a:

Może byś chciała possać takiego płaskiego, męskiego cyca?
Mam dwie sztuki w ofercie!

A mleko w nich masz?
Zgłoś
Bulbulator 2025-09-13, 21:16 1
majeńka napisał/a:

A mleko w nich masz?

Czytałem, że to jest również możliwe u mężczyzn.
Konieczne jest codzienne ssanie co dwie do trzech godzin przez czas około 15-stu minut za każdym razem.
U normalnego zdrowego mężczyzny pojawi się mleko po pół roku takich konsekwentnych zabiegów.
Gruczoły do tego konieczne mają również mężczyźni, tylko nie są nimi tak bogato obdarzeni jak kobiety.
U kobiet jest to możliwe naturalnie dużo szybciej i dziewczyna po okresie dojrzewania ale nie będąc w ciąży może być doprowadzona do
laktacji.
Jeżeli trochę poryjesz w internecie to znajdziesz takie materiały.
Żeby tylko feministki teraz nie zaczęły żądać, że mężczyźni mają obowiązkowo karmić piersią, bo te z🤬by są zdolne do wszystkiego.

A tutaj informacja z GROK-a na ten temat.

Tak, mężczyzna może doświadczać laktacji, choć jest to rzadkie i zazwyczaj wymaga określonych warunków. Męskie piersi zawierają tkankę gruczołową podobną do żeńskiej, która w odpowiednich okolicznościach może produkować mleko. Laktacja u mężczyzn może wystąpić w wyniku:

Zmian hormonalnych: Wysoki poziom prolaktyny (hormonu odpowiedzialnego za laktację) może być spowodowany naturalnymi zaburzeniami, takimi jak guz przysadki (prolaktynoma), lub stosowaniem leków, np. niektórych antypsychotyków, które podnoszą poziom prolaktyny.
Stymulacji mechanicznej: Regularna stymulacja sutków, np. poprzez ssanie, może w niektórych przypadkach wywołać laktację, podobnie jak u kobiet, które nie są w ciąży, ale stymulują piersi (tzw. laktacja indukowana).
Terapii hormonalnej: Mężczyźni transpłciowi lub niebinarni, którzy stosują hormony takie jak estrogen i progesteron, mogą wywołać laktację w celu karmienia piersią. W takich przypadkach proces jest podobny do indukcji laktacji u kobiet, które nie rodziły.
Rzadkie schorzenia: Niektóre choroby, jak zespół Kallmanna czy hiperprolaktynemia, mogą prowadzić do spontanicznej laktacji u mężczyzn.

Karmienie piersią przez mężczyzn
Teoretycznie mężczyzna może karmić piersią, jeśli produkuje mleko, ale ilość mleka jest zazwyczaj mniejsza niż u kobiet po porodzie, co może ograniczać możliwość pełnego wykarmienia dziecka. W przypadku osób transpłciowych lub niebinarnych, które indukują laktację, możliwe jest karmienie piersią, czasem wspomagane suplementacją (np. dokarmianiem mlekiem modyfikowanym).
Ograniczenia i uwagi

Laktacja u mężczyzn jest rzadka i często wymaga interwencji medycznej lub hormonalnej.
Skład mleka produkowanego przez mężczyzn jest podobny do mleka kobiecego, ale może się różnić w zależności od poziomu hormonów i okoliczności.
W przypadku jakichkolwiek nietypowych objawów, takich jak spontaniczna laktacja, mężczyzna powinien skonsultować się z lekarzem, aby wykluczyć poważne schorzenia, np. guza przysadki.

Podsumowując, choć jest to możliwe, laktacja u mężczyzn jest nietypowa i zwykle wymaga specyficznych warunków lub interwencji.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem