Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:13
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Riikko 2025-01-31, 17:32
@xdrt

film jest wyj🤬y <3
Zgłoś
Zordonek 2025-01-31, 18:13
kupi taką armatę XD?
Zgłoś
Lufik 2025-01-31, 18:29
Robiłem takie jak miałem 11 lat z rurek miedzianych. Nie wyglądały tak fajnie ale też szyby przebijały i to na "siarce" z zapałek zamiast prochu 😜
Zgłoś
Zinou0 2025-01-31, 20:47
Teraz czekamy na hardzie, na materiały ze strzelania w fujarę z tych cacek
Zgłoś
OvsikuS 2025-01-31, 21:32
Nosz k🤬a Sadol schodzi na psy... To nie jest Facebook, wyp🤬alaj z tym ściekiem
Zgłoś
Pawehan 2025-02-01, 11:55 1
Presty napisał/a:

Nie "chyba" tylko na pewno są legalne (jeszcze).
Kumpel ma rewolwer i 60 własnoręcznie wykonanych kul kalibru nie wiem jakiego, ale mały palec w lufę mi wchodzi. W razie czego nie chciałbym być na miejscu napastnika, a że kumpel mieszka na uboczu przy lesie, zwłok łatwo sie pozbyć

No właśnie palec wchodzi do lufy i ciężkie kule oraz duże kalibry .aby moc była wystarczająco obalająca, nie powiem że to jest nie skuteczne na małe dystanse. Niestety proch czarny ma swoje ograniczenia, oprócz teko że bardzo brudzi broń , nie możliwe jest wytwarzanie broni samopowtarzalnej przez te zabrudzenia , tylko rewolwery. Dlatego ten film to jest fejk, te armatki mają za mały kaliber i za krótkie lufy aby osiągnąć taką energię jak na filmie że wszystko idzie w mak . Pociski też są z tyłka wzięte bo nie powinny być kulki łożyskowe, tylko miękki metal.
Zgłoś
Andrzejas 2025-02-02, 14:30
Wiem, skąd to.
youtube.com/@MrMichalYouTube
Zgłoś
74nitro 2025-02-02, 20:21
Czarny proch jest fajny, 8 lutego szturm zamku w Tykocinie , armaty będą napierd.....

Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem