📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
37 minut temu

Proponuje informowanie policji o każdym przypadku niezapięcia pasów przez pasażera twojego samochodu : )

Policjant na służbie nie musi zapinać pasów. Kodeks Drogowy tu nie wchodzi w grę. To tak, żeby ukrócić wasze zafajdane dywagacje. Jaracie się jakimś bełkotem dziennikarskim jak dzieci w przedszkolu lalką.
Moderator jak się odzywa, to przynajmniej powinien wiedzieć co pisze. Ale skoro tacy moderatorzy to i taki poziom tego portalu.
Moderator jak się odzywa, to przynajmniej powinien wiedzieć co pisze. Ale skoro tacy moderatorzy to i taki poziom tego portalu.

Mają obowiązek zapinać pasy. Już wyżej ktoś wspomniał, że wyjątkiem jest przewożenie osoby zatrzymanej.
Z ciekawostek - mogą przewozić więcej osób w pojeździe niż jest to w dowodzie rejestracyjnym. Nie wiem po kiego, ale mogą.
Z ciekawostek - mogą przewozić więcej osób w pojeździe niż jest to w dowodzie rejestracyjnym. Nie wiem po kiego, ale mogą.

Grala dużo w RPG, Charakter: Praworządny Dobry.
@misialke
a nie sadzisz, ze skoro powstał artykuł to ten mandat jednak doszedł do skutku...?
@misialke
a nie sadzisz, ze skoro powstał artykuł to ten mandat jednak doszedł do skutku...?
Niestety statystyki pies musi wyrobić. Sami sobie mandaty wystawiają żeby wyrobić normę.

Coś się jednak zmienia w tym zesztywniałym państwie...powoli, ale zawsze. Na drogach też się poprawiło. Niedawno jeszcze, jak były jakieś roboty drogowe i jeden pas wyłączony z ruchu, to nie dało się przejechać, szans nie było... A teraz 1:1 jakoś zaczęli ludzie przestrzegać, czasem nawet też przepuszczą, albo ustąpią..

@normale
Artykuły powstają przez co ? Czyjeś sądy albo powiedzenia, chyba że mamy nowy sposób z kartoteki policyjnej. Psa identyfikacji nie było podanej wiec nikt sie nie dowie kto komu wystawił mandat.
logika
Artykuły powstają przez co ? Czyjeś sądy albo powiedzenia, chyba że mamy nowy sposób z kartoteki policyjnej. Psa identyfikacji nie było podanej wiec nikt sie nie dowie kto komu wystawił mandat.
logika
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie