Kumpel wrzucił focie na fejsbonia.
Miał jednak mały problem z jednym wyrazem wpisanym na kwit.

Mandat nie duży, więc zapewne go przeboleje.
Dla miejscowych miasto znane również pod kryptonimem "Kałobrzeg"
s................n
2013-05-09, 13:34
Pjędziesiąt to dają na pewno za walenie konia w parku.
Kołobrzeg zajebisty wc🤬j! od 8 lat ostatni weekend lipca uderzam jak zły!
Pozdrawiam z Lublina
K................o
2013-05-09, 16:09
Na sunrise można się dorobić
Nich kolega nie płaci: warunkiem ważności mandaty jest jego porawne wystawienie.
Ja miałem niemal identyczny (dwieście piędziesiąt) i składając reklamację na policji został on uznany za nieważny, aczkolwiek próbowali mi wkleić następny, poprawnie wypisany. Wtedy poprosiłem o okazanie wyniku pomiaru i mordy zamknęli a sprawa się rozeszła.
Kżdy prawnik potwierdzi że dokument błędnie wystawiony jest nieważny.
@maczozxc
Dzięki za cynk, nie zauważyłem.
podpis użytkownika
Stultitia morbus est animi.
Wszystko c🤬j.
-Gdzie jest Kołorzeg?
-Koło brzegu
dobry suchar nie jest zly
sawass napisał/a:
Niestety, mandat nawet z tak rażącym naruszeniem zasad ortografii jest prawomocny, pociecha, że nie za wielka kwota do zapłaty
o widzisz ja wlasnie slyszalem co innego ze zle wypisany mandat (tu liczy sie literowka w nazwisku itp wiec domniemam ze zle wpisana kwota takze ale tu trzeba by bylo sie dowiedziec ) musi zaplacic sam wypisujacy ;D.. tak wiec mysle ze warto sie tego dowiedziec i jak ktos bedzie mogl potwierdzic lub zanegowac potwierdzajac to jakims zrodlem bylbym wdzieczny
M................R
2013-05-09, 20:41
Jestem z Kołobrzegu i tej drugiej nazwy nigdy nie słyszałem, natomiast Kolberg czesto.
K................o
2013-05-09, 20:48
Bo ta nazwa oznacza gównianą stronę tego miasta
S................d
2013-05-09, 20:51
browarinho napisał/a:
o widzisz ja wlasnie slyszalem co innego ze zle wypisany mandat (tu liczy sie literowka w nazwisku itp wiec domniemam ze zle wpisana kwota takze ale tu trzeba by bylo sie dowiedziec ) musi zaplacic sam wypisujacy ;D.. tak wiec mysle ze warto sie tego dowiedziec i jak ktos bedzie mogl potwierdzic lub zanegowac potwierdzajac to jakims zrodlem bylbym wdzieczny
Wyczyść uszy przed następnym słuchaniem albo zmień rozmówców. Każdy mandat wystawiony przez służby jest ważny. Tak samo zresztą jest w sądach: jeśli nawet przekręcą twoje nazwisko w korespondencji (powiedzmy, że nazywasz się Nowak, a oni wpiszą w dokumenty Nowicki), to i tak musisz się poczuwać. Ot, takie państwo.
s................l
2013-05-09, 21:53
nie musi płacić za taki mandat, można się odwołać - takie są przepisy, że musimy być dokładnie napisane.
A mój stary na mandacie z błędem dopisał w tytule przelewu - "tytułem mandatu nr xxxx i na edukację tępych pał, które nie potrafią pisać po polsku". Rzecz się działa parę lat temu, skończyło się na tym, że jakiś pałkarz zadzwonił do niego z pretensjami i straszył go sprawą w sądzie za obrazę władzy. Stary mu powiedział, że bardzo żałuje bo chciał jeszcze dopisać " i na karmę dla psów" ale już się nie zmieściło. Pałkarz rozłączył się i na tym się skończyło.
C................n
2013-05-09, 23:33
Cytat:
nie musi płacić za taki mandat, można się odwołać - takie są przepisy, że musimy być dokładnie napisane.
Nie, nie musi być dokładnie i bez błędu napisane.
Nie, od żadnego mandatu nie można się odwołać.