Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Mariusz Pudzianowski
konto usunięte • 2013-01-24, 23:46
Nie trzeba dużo dodawać,hołd oddany najsilniejszemu człowiekowi świata.
Bez niego całe zawody strongman to już nie to samo i bez względu na to co myślicie o jego nowej karierze,to należy mu się mega szacunek za wszystkie osiągnięcia i godne reprezentowanie Polski przez tyle lat
.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gaunt 2013-01-25, 9:22
jak nazywa się ta nuta?
Zgłoś
oozyxak0o 2013-01-25, 9:26 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 10:33
zerwikaptur napisał/a:

zasługóje

Mam nadzieję, że masz dziś w planie lekcje polskiego.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 10:51
Z całym szacunkiem dla Mariusza i tego co robił, ale wg mnie na miano najsilniejszego człowieka na świecie zasługuje Zydrunas Savickas. To jest siła. Mnóstwo rekordów (m.in. belka 220 kg, martwy ciąg 503,5kg!), 6 razy pod rząd wygrane zawody Arnold Classics, 5 tytułów mistrza świata (federacji IFSA, Pudzian był mistrzem WSM) w 2009 wygrał zawody Fortissimus. Na zawodach IFSA ciężary były nieporównywalnie większe niż na WSM. Dla porównania kule: na WSM z reguły najcięższa ważyła 160 kg, na IFSA najLŻEJSZA to z tego co pamiętam 170 kg z groszami.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 11:25
jawor9008, na Arnold Classic to akurat Pudzian sie nie popisał...
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 11:31
MJR1987, Bo na AC są inne konkurencje, które Pudzianowi nie leżały. Mianowicie konkurencje czysto siłowe. Ogromny hantel 90kg, yoke na ciężarze ponad 400kg, belka podchodząca pod 200 kg, walizki po 160kg. Tam, gdzie startował Pudzian ciężary były sporo mniejsze (walizki po 120 kg, belka 130, yoke około 300 etc.), za to dłuższy czas konkurencji, większa liczba powtórzeń itp. Bardziej siłowo-szybkościowo-wytrzymałościowe niż siłowe. Oczywiście porównuję jedynie te 2 federacje (notabene w 2011 albo '12 roku się połączyły) a nie mówię o tym, że ciężary na jakich operował Pudzian były małe (nie chcę żeby ktoś mnie źle zrozumiał).
Zgłoś
Wiochmen 2013-01-25, 11:47 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 11:57 8
To i tak by nic nie dało.

Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 12:32
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 12:52 4
Zgłoś
lysy199288 2013-01-25, 12:57
james91 napisał/a:

"Maly ptaszek w duzej klatce"

Mały mózg u głupiego gimbusa
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 13:12
Zgłoś
xeorox 2013-01-25, 13:28
Przez to co leci w tle nie obejrzałem filmu,jak można czegoś takiego sluchać?Filmik o Pudzianie a tu gówno pedalskie.
Zgłoś
Mr Zool 2013-01-25, 13:34
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-25, 13:35
jawor9008 ma racje, pudzian nigdy nie byl najsilniejszym czlowiekiem na swiecie, byl poprostu mistrzem w "strongmenach" a na AC niestety poza podium
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem