Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 15 minut temu
Scaany 2014-02-27, 22:02
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-27, 22:24
pomijając intelekt i poglądy to babeczka taka całkiem całkiem. Feministka na którą można patzreć bez odruchu wymiotnego- rzadko spotykany przypadek
Zgłoś
MagnetoPL 2014-02-27, 23:49
Polecam zaznajomić się z końcówką tego viedo: youtube.com/watch?v=Ey0LuqBmudQ&feature=c4-overview&list=UUEwD...
A ubliżanie tej pani jest troszeczkę fopa
Zgłoś
crystaldragon 2014-02-28, 2:21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ulifont 2014-02-28, 2:43
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-28, 14:04 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-28, 18:33 1
Serio nie kumam zachwytów, a już na pewno nie zgadzam się z tym ze JKM tu kogoś zmasakrował. Przecież w tym co on mówi jest masa zwykłych kłamstw – najczęściej w postaci przeogromnych generalizacji. Wystarczyłoby ze stanąłby przed nim ktoś bardziej myślący i po kolei wypunktował mu błędy w jego toku rozumowania, które stoją za tymi wypowiedziami.

JKM: Feminizm kończy się kiedy trzeba wyciągnąć logarytm
Pierwsza bzdura. Moje doświadczenie począwszy od szkoły podstawowej, kończąc na studiach jest takie, ze to dziewczyny brylowały w szkole, włączając w to matematykę. Byli zdolni chłopcy, były niezdolne dziewczyny, ale proporcje jednak zawsze były na korzyść kobiet. Świat opisywany przez JKM na pewno byłby na rękę moim tępawym kolegom, którzy przed matura nie musieliby brak tyle korków u naszych koleżanek, tylko ze spokojem jako wyższe i mądrzejsze istoty czekali na maturę mając świadomość swojej genetycznej inteligencji. Podawanie przykładu swojej córki jest o tyle śmieszne, ze świadczy jedynie o tym ze to jego córka ma problemy z najprostszymi obliczeniami, nie zaś wszystkie dziewczyny – tym bardziej ze owe obliczenie jest banalnie proste i powinien poradzić sobie z nim każdy gimnazjalista, bez względu na pleć.

JKM: celem samochodu jest jak najszybciej dostarczyć towar na miejsce
Kim jest ten siwy pan żeby dyktować to co jest celem samochodu? Tyle celów ile ludzi. Ktoś kupuje sobie auto, żeby się po lansować, inny żeby zarabiać – np. taksówkarz. A jeszcze inny by po prostu szybciej (nie JAK najszybciej) przemieszczać się po mieście niż robiliby to na nogach. JKM wypowiada się tak jakby miał monopol na prawdę - to jest po to, to jest takie i takie, on jest taki i taki. Nie podoba mi się to, żeby ktoś za mnie decydował jak wygląda świat, twierdząc ze tylko jego wersja jest jedyna i prawdziwa.

JKM: samochód nie jest po to żeby było bezpiecznie
I znowu, zależy dla kogo. Jedno wiem na pewno, po tym co mówi, bałbym się wsiąść z nim do auta.

JKM: dla mężczyzny wartością jest ryzyko, dla kobiety bezpieczeństwo
LOL. Fajnie, ze znowu ktoś wypowiada się za mnie (mam się za mężczyznę) i mówi co dla mnie jest wartością. Niemniej jeśli mogę się wypowiedzieć, to sam łącze te cechy i żadna nie jest dla mnie nadrzędna. Jestem inwestorem i byłbym już spłukany, gdyby nie liczyło się dla mnie bezpieczeństwo. W życiu nie można nie ryzykować, ale trzeba wiedzieć gdzie ryzyko jest już zbyt duże by opłacało się inwestować. Tak samo jest z jazda samochodem – lubię szybko jeździć, ale jest pewna prędkość, gdy już nie czuje się komfortowo i wtedy zwalniam – zatem bezpieczeństwo przewyższa ryzyko. Gdyby było inaczej jechałbym zawsze z maksymalna prędkością.

JKM: to jest genetycznie wpojone i nic pani na to nie poradzi (na to ze ryzyko jest wartością dla mężczyzn, bezpieczeństwo dla kobiet)
Gdyby tak było, to nie miałbym prawa napisać tego co powyżej, bo nie zgadzałby się to z moja biologia. A jest odwrotnie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-28, 19:46
@up Powiem więcej, kobiety od zawsze utrzymywały społeczności, od początków człowieka. Rola mężczyzn sprowadzała się do przygodnego polowania, zapładniania bez zobowiązań oraz dużej ilości seksu. Mężczyźni zazdrośni o pozycję kobiet, postanowili to zmienić i mamy taki syf, jaki jest dzisiaj.

źródło: Polecam "Od matriarchatu do patriarchatu (Warszawa 2007)" Z. Krzak

Pan Korwin M. zawsze mnie rozczarowuje.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-28, 20:33
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-28, 22:45 2
Zgłoś
ulifont 2014-03-01, 3:29 1
voidinfinity
zaślepiony korwinista, na siłe próbujący kpić i nieudolnie ripostować jak jego mistrz.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-01, 11:54
Ktoś chciał link do całości-http://www.youtube.com/watch?v=MGooFEoE57w
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-01, 13:41
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-01, 17:16
voidinfinity napisał/a:

Z kwestiami które podnosi można dyskutować, ale nie na poziomie feministycznego kółka wzajemnej adoracji.

Słyszałeś może o śmiertelności około porodowej? Ciąża zawsze się wiązała z ryzykiem śmierci, zwłaszcza kiedyś. Teraz są szpitale itp. luksus. Chcesz porównywać wygłupy facetów z polowaniem i prowadzeniem wojen, Które sami wymyślili 6000 lat temu, do ciąży??? To jest taki ogromny wysiłek dla ciała kobiety i ona może umrzeć przy każdej ciąży!!!

Cały patriarchat jest jedynie środkiem do realizacji celu, którym jest próba stworzenia życia bez obecności kobiet. Zazdrość o dawanie życia przez kobiety, zazdrość o macicę.

Kobiety zachodziły w ciąże raz na 4-5 lat. Jak poobserwujesz koleżanki, żonę, zauważysz cykliczne przybieranie na wadze. Jest to ewolucyjne uwarunkowane do tych ciąż właśnie. Policz sobie od pierwszej miesiączki dodając te 4 - 5 lat aż do menopauzy. Odkrywcze? Dziewczyny się odchudzają a korporacje robią na tym ogromną kasę. To jest dopiero coś!

Natomiast wyczyny panów można oglądać na hardzie i jest to następstwo tego, że są jak to napisałeś mniej doskonali.

Czytam dużo publikacji i interesuje mnie tan temat. Człowiek Cro-Magnon jak donoszą najnowsze badania był społecznością matrylinearną. Przed 30 000 lat też byli ludzie i nie wzięli się z powietrza.

Pozrawiam!
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-01, 20:54
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem