Film ukazuję problem masowych opętań w jednej z Polskich mieścin, oraz jak skutecznie można się wyleczyć
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co on leczy KODziarzy? Pszto nie pomoże. Rabina trzeba.
No dobra, pytanie do hejterów. Byli kiedyś byli na takim spoczynku? Wygląda może to śmiesznie i zabawnie, ale przestaje to bawić w momencie kiedy osoba obok ciebie faktycznie zaczyna się telepać, trząść czy nagle robi się cała czerwona jak poparzona... Defcon wrzucił bardzo fajny film, ale i on nie wyjaśnia jak kaznodziejowie są w stanie doprowadzić człowieka do takiego stanu....Może ktoś sensownie to wyjaśni?
tylu idiotów w jednym miejscu
konto usunięte
2016-02-19, 11:56
Rytuały istniały od początku ludzkości. Większość obecnych rytuałów kościelnych to nic innego jak magia ceremonialna (mająca na celu wywołać u uczestników pewien klimat, nastrój odpowiedni do rytuału właściwego który to już został pominięty dla gawiedzi w czasie normalnej mszy, dlatego ludzie nie chodzą do kościoła bo zazwyczaj nie przyynosi to efektów). To co widać na filmie to prawdopodobnie dobrze wykonana ceremonia, która potrafiła ludzi wprowadzić w TRANS. Dotyk kapłana to tylko impuls by,, wejść głebiej" w swoje doświadczenie psychodeliczne. Wielogodzinne tańce przy ognisku dają podobne efekty ,,zatracenia świadomości". To nie ma nic wspólnego z Bogiem, to poprostu odmienny stan świadomości, a taki można uzyskać nie tylko dzięki narkotykom ale właśnie wszelakim ,,rytuałom".
Problem związany z religiami i ich bogami jest taki że zazwyczaj każą się nam utożsamiać z ich bóstwami i prawami, co nie zawsze może nam odpowiadać, alternatywe do tego dośc trafnie opisał Stephen Mace w ,,wykradając ogień z nieba".
konto usunięte
2016-02-19, 12:29
Ciemnogród.... taki ksiądz powinien być natychmiast obłożony exkomuniką i wyp🤬zielony z kościoła na zbity pysk. A towarzystwu ciemnogrodzkiemu powinna być zaserwowana terapia psychiatryczna.
konto usunięte
2016-02-19, 13:16
konto usunięte
2016-02-19, 13:35
konto usunięte
2016-02-19, 13:56
konto usunięte
2016-02-19, 15:30
@up, zapoznaj się z pojęciami: hipnoza zbiorowa, trans rytualny i otwórz oczy ciemnoto
A diabeł to bajka dla dzieci. Zło jest naturalną częścią świata, i nieodzowną częścią dobra, czyli samym Bogiem - jeśli już upierać się przy idei stwórcy.
edit: "Padający mówią czasem o sobie, że są "upojeni Bogiem"" Widzisz? Silne przeżycie emocjonalne = działanie "ducha", sceptyczność = brak reakcji. To jest trans, czysta psychika, nic więcej. Ale sam fenomen rozumiem. Ciemnym masom bez problemu można wcisnąć te twoje plastry aikido, a co dopiero taką sztuczkę...
@keepper45: "dziewczyny gadają głosem diabła", a skąd wiadomo jaki głos ma diabeł? Może z nim gadałeś? Też się nasłuchałem ludzi, którzy byli na tych egzorcyzmach ale to zwyczajne szopki z wykorzystaniem ludzi z ciężkimi zaburzeniami psychicznymi. Jak się widowisko nie udaje, do delikwent jest "odczarowywany" w miejscu niewidocznym dla wiernych. A jak już nawet to nie działa to się mówi, że egzorcyzmy się nie udały bo w kościele była osoba, która nie wierzy w ich moc i jest ogólnie sceptyczna wobec wiary. Oczywiście nie wskazuje się jej palcem, więc każdy może podejrzewać siebie samego. Taki malutki szantaż emocjonalny. A tak nawiązując do Twojego zdania, że "najwiekszym sukcesem diabła jest to, że ludzie w niego nie wierzą" to ja uważam, że nikt nie może człowieka bardziej skrzywdzić niż drugi człowiek. Jeżeli ktoś jest zły to będzie zły, chyba że zrozumie swoje błędy i zechce się zmienić. Łączenie z tym jakiś sił nadprzyrodzonych nie ma najmniejszego sensu. Za największe okrucieństwa tego świata odpowiadają ludzie. Diabeł to tylko taka uproszczona forma tłumaczenia tych okrucieństw dla ciemnych mas, które nie są w stanie pojąć, że dla władzy, pieniędzy i wpływów można kogoś zabić, bo ludzie ci sami nie byli nigdy bogaci, wpływowi i nie mieli żadnej władzy. Ale to jest oczywiście moje zdanie , a Ty masz prawo mieć swoje i ja to szanuję.
konto usunięte
2016-02-19, 17:15
Tylko że to nie są ani opętania ani próby egzorcyzmów. To msza święta o uzdrowienie ducha.
Taki skill jedynie na 60 lvlu;/