Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
o takie rzeczy pytaj się właściwych osób. Odpowiedź wbrew pozorom jest prosta w p🤬du; tak, jeśli jest wszechmocny to może stworzyć kamień którego nie podniesie. I w czym tutaj jest problem z logiką?
A w tym że jeśli jest wszechmocny to powinien go podnieść...
A w tym że jeśli jest wszechmocny to powinien go podnieść...
no właśnie nie; jeśli blokuje swoją własną wszechwładność bo tak chce to nie podniesie takiego kamienia. Taki kamień jest nadrzędny nad jego wszechwładzą.
o takie rzeczy pytaj się właściwych osób. Odpowiedź wbrew pozorom jest prosta w p🤬du; tak, jeśli jest wszechmocny to może stworzyć kamień którego nie podniesie. I w czym tutaj jest problem z logiką?
A kto wg Ciebie jest tą właściwą osobą? Chyba nie powiesz mi że ksiądz... To tylko przykład paradoksu, nie szukam wlasciwej odpowiedzi, bo jej nie ma, właśnie na tym polega paradoks. Stwarzając taki kamień jednocześnie potwierdziłby i zaprzeczył swojej wszechmocy. Ale jak spotkam Boga po śmieci, o ile w ogóle ktoś tam jest, to się go zapytam jak to jest z tym kamieniem

*śmierci
Teraz kolejny błąd: Przejęzyczyłem nie wyjęzyczyłem.
Przejęzyczyć to się możesz w Kamasutrze, a w języku polskim lapsus językowy nazywamy wyjęzyczeniem- nie zabłysnąłeś kolego... Pozdrawiam!
Ale jak spotkam Boga po śmieci, o ile w ogóle ktoś tam jest, to się go zapytam jak to jest z tym kamieniem
Nie musisz czekać do śmierci, mogę stworzyć taki kamień.

Przejęzyczyć to się możesz w Kamasutrze, a w języku polskim lapsus językowy nazywamy wyjęzyczeniem- nie zabłysnąłeś kolego... Pozdrawiam!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie