Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:58
Burmistrz Nowego Jorku poinformował, że 19 osób zostało rannych, w tym cztery poważnie, gdy meksykański żaglowiec uderzył w most Brookliński. Most uniknął poważnych uszkodzeń.

Zmieniono 2 razy Zgłoś
majeńka 2025-05-18, 13:58 1
JoSeed napisał/a:

Sam okręt... bajeczny 😍

Może dlatego nie wzięli go na poważnie?

Castamir napisał/a:

A ja musiałem czekać bo piratowi podnieśli.

Zaraz, jak on płynie bez żagli? Ten twój pirat oszukuje!

Castamir napisał/a:

Idźkajcie welować, jano prantko!

A po jakiemu to? Ani DDG, ani Wiktionary, ani Gugiel nie znajut.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-05-18, 14:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mazga50 2025-05-18, 14:52
Cumowanie tyłem - robisz to źle.
Zgłoś
jegido 2025-05-18, 15:36 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ConantheBarbarian 2025-05-18, 15:39
@viking19

Cóż, teraz mieszkam w Queens, więc nie ma to dla mnie znaczenia.

@viking19
Zgłoś
jegido 2025-05-18, 15:50 2
Zgłoś
majeńka 2025-05-18, 15:57 1
jegido napisał/a:

@: Okręt szkoleniowy meksykańskiej marynarki wojennej, „Cuauhtémoc”, zderzył się w sobotni wieczór z Mostem Brooklińskim.
Szerokie, bury niebo nad Nowym Jorkiem było już niemal czarne, kiedy trójmasztowiec spłynął samotnie w dół East River. Żagle łopotały w strzępach, a polerowany mosiądz relingów dawno pokrył się zielonkawą patyną. Nikt nie trzymał steru; statek pchał naprzód tylko prąd i bezlitosna inercja.

Boskie! Czy to adaptacja gotowego tekstu czy sam pisałeś?

jegido napisał/a:

> „Wobec rażącej nieodpowiedzialności władz Meksyku i zagrożenia dla życia obywateli Stanów Zjednoczonych, uznaję, że pozostaje nam jedynie stan wojny”.

Tylko Drumpf jest tak głupi — ale rządzi od niedawna, stąd domyślam się że sam tą opowieść stworzyłeś.
Zgłoś
Tenbel 2025-05-18, 16:47
viking19 napisał/a:

nie dramatyzuj.
mogłes miec mniej szczęścia, i np. urodzić się na Bałutach.

Albo w Ostrołęce
Zgłoś
darek1234 2025-05-18, 17:19 1
majeńka napisał/a:

Boskie! Czy to adaptacja gotowego tekstu czy sam pisałeś?
Tylko Drumpf jest tak głupi — ale rządzi od niedawna, stąd domyślam się że sam tą opowieść stworzyłeś.

To raczej AI
Zgłoś
Castamir 2025-05-18, 18:42
Zgłoś
Jacson 2025-05-18, 19:40
leonsjo napisał/a:

Jak oni takimi okrętami mają zamiar USA atakować to ja sukcesów im nie wróżę.

Na wstecznym to tylko żabojady atakują.
Zgłoś
100pa 2025-05-18, 19:54
majeńka napisał/a:

To ja w jednym z wcześniejszych wpisów napisałem że to nagranie ze statkiem to dobry wstęp do filmu o zombie i na koniec napisałem na beke że Trump wydał wojnę Meksykowi.

"To mógłby być wstęp do filmu o zombie. Ostatni żywi marynarze na meksykańskim okręcie zabarykadowali się w dolnej części statku i nie są w stanie nawiązać łączności żeby ostrzec ludzi na lądzie i innych statkach przed infekcją. Tym samym statek płynie przed siebie bez żadnej kontroli.
Zainfekowani marynarze zaczynają spadać ze statku na molo, ludzie na lądzie którzy filmowali z bliska zdarzenie do samego końca zostają zainfekowani w pierwszej kolejności. Prezydent USA wypowiada wojnę Meksykowi ...."
Zgłoś
SizzleMyDizzle 2025-05-18, 20:37
podobno dwie osoby zginęły na miejscu od fragmentów złamanego masztu
Zgłoś
Speedlatin 2025-05-19, 0:30
„A taki był ładny, meksykański, szkłoooda”
Zgłoś
MoNsTeR.pl 2025-05-19, 0:39
Dwie osoby ☠️💀☠️ a żaglowiec miał awarię elektryczności i nie można było nim kierować.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem