📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:02

Smoczyca napisał/a:
Wypowiedź całkowicie pozbawiona sensu. Poczytaj i sprawdź kto rozpętał obie te wojny. Co do dzisiejszego poziomu kultury to niestety racja![]()
No dobra II Wojnę światową rozpętał Franek Dolas, a pierwszą to pewnie jakaś kobieta...
MrSpook, tutaj się mylisz. Nieprzywierająca powłoka patelni to efekt uboczny przypadkowego wynalazku Roya Plunkett'a.
Pierwszym poważnym zastosowaniem teflonu było użycie go do powłok i uszczelnień rur oraz zaworów, którymi transportowany był wysoko reaktywny uran podczas realizacji projektu "Manhattan".
Do kuchni trafił później.
Pierwszym poważnym zastosowaniem teflonu było użycie go do powłok i uszczelnień rur oraz zaworów, którymi transportowany był wysoko reaktywny uran podczas realizacji projektu "Manhattan".
My tu gadu gadu, a podajcie mi imię i nazwisko jakiejś naprawde znanej kobiety- naukowca, lub wynalzacy. I niech to nie będzie Maria Skłodowska- Curie

Śmieszne i trochę żałosne jest to że hejtujecie na kobity i tak na prawdę nas obrażacie a prawda jest taka że bez nas 80% facetom byłoby nudno a po czasie tęskno. I nie walcie tekstami "wracaj do kuchni" itd bo ja np lubię gotować i lubię moją kuchnię

@CanesPL
Zobaczyłem i na kolana nie rzuca. Świat bez każdej z nich i razem wziętych byłby taki sam.
Zobaczyłem i na kolana nie rzuca. Świat bez każdej z nich i razem wziętych byłby taki sam.
eligurf, owszem nie rzuca. Sami o to zadbaliśmy. Myślę że gdyby "od zawsze" miały równy z mężczyznami dostęp do wiedzy, to dziś my bylibyśmy w kuchni.
CanesPL napisał/a:
MrSpook, tutaj się mylisz. Nieprzywierająca powłoka patelni to efekt uboczny przypadkowego wynalazku Roya Plunkett'a.
Nie mylę się...
Widzę, że zdobywanie wiedzy, bez umiejętności przetwarzania i faktów oraz brak umiejętności interpretacji, coraz bardziej propaguje... wiele odkryć i postęp w danych dziedzinach jest efektem ubocznym badań związanych z innymi, a lepiej obrazują projekty NASA, niż ubogi dla porównania projekt Manhattan. Zbyt wiele osób ma ciasny móżdżek, by wykazać związek, między przeciętną szerokością końskiej dupy, a wielkością rakiet i pojazdów kosmicznych.

heniek7791 napisał/a:
[Wysłany: 2012-10-07 22:38:36]
Rozumiem, że wczoraj jakoś udało się wyjść z kuchni?
Rozumiem, że udało się uśpić żonę?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie