Mężczyzna stracił obie ręce w wyniku porażenia prądem. Miał amputowane obie ręce na wysokości ramion. Teraz dzięki naukowcom z Uniwersytetu Johna Hopkinsa, jest pierwszym człowiekiem, który steruje dwiema robotycznymi protezami samymi myślami.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:17
Timitum napisał/a:
@alexandrus soft to jedno, i uważam, że nawet nie najważniejsze. Detekcja 'myśli' jest raczej problemem,
Na początek zapoznaj się głębiej z EEG + ERP, MEG, fMRI.
Cytat:
i oczywiście jak to zapodać maszynie (chodzi mi głównie o problem konwersji analog-cyfra).
Chyba kpisz?
Zerknij na ADC i DAC..
alexandrus napisał/a:
Wracaj do pługa, nauka nie dla Ciebie jest.
Coś jeszcze?
Wybacz, że przeszkodziłem w "robocie".
A tak serio, jeśli Ty myślisz, że można kontrolować coś myślami, to jebnij z rozpędu w ścianę główką. W płaską ziemię też wierzysz pewnie?
Wniosek jest taki. Korzystniej wychodzi przestrzegać BHP przy pracach elektroenergetycznych.
Nie sądziłem, że na sadolu jest tak wiele tępaków. Wiedziałem, że dużo, ale serio aż tyle? Teksty typu, że nie można sterować myślami rzeczy nieożywionych. Zapewne te osoby też nie wiedzą, że do poruszania kończynami "ożywionymi" potrzebne są elektrony - a więc prąd - który jako informacja wypływa z mózgu. To nic nadzwyczajnego, żeby podłączyć nieorganiczne elementy, które przewodzą prąd do organicznych, które też go przewodzą - czyli nerwów. Ludzie błagam Was...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie