Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Miałby przej🤬e
a................n • 2013-03-21, 10:41
Gdyby w dzisiejszej Polsce pojawił sie Jezus :
-żyd,
- ojciec nieznanego pochodzenia,
- o poglądach komunistycznych,
- bez żony za to bujający się z 12 chłopami

Miałby przej🤬e.
Zgłoś
H................a 2013-03-21, 22:30 6
Wiecie czym różni się Jezus od obrazka?

obrazek wisi na jednym gwoździu
Zgłoś
korinogaro 2013-03-21, 23:00
@Kurgiel, chcesz powiedzieć (nie czytałem Tory), że naród który wyznaje judaizm, który nakazuje olewać dobra doczesne a skupiać się na samorozwoju, to jednocześnie najbardziej chciwy i pazerny na dobra doczesne naród na świecie?
Zgłoś
Donaldek 2013-03-21, 23:12
Zapomniałeś dodać że pędził swojskie wino...

Aczkolwiek gdyby miał się dziś urodzić to zapewne polakiem, tu się najbardziej na cuda czeka.

podpis użytkownika

Zgłoś
P................y 2013-03-21, 23:41 3
kucma19 napisał/a:

jedyny sluszny argument ze jezus chrystus poczety z dziewicy nie byl komunista jest fakt ze go nie bylo... wcale.

Dowodów historycznych jest bardzo wiele. Wyszukane z googla pod zapytaniem: "Życie Jezusa: fakt czy fikcja"

Jezus zwany był Chrystusem, czyli Mesjaszem. (Józef Flawiusz, Dawne dzieje Izraela, 18, 3:3; 20, 10:1; Pliniusz Młodszy, Listy, 10, 96; Swetoniusz, Życie cezarów, 25:4; Tacyt, Roczniki, 15, 44.)

Pochodził z Judei w Palestynie. ( Józef Flawiusz, Dawne dzieje Izraela, 20, 9:1; Lukian z Samostaty, The Passing of Perefrinus, 12-13; Tacyt, Roczniki, 15, 44; Talmud Babiloński, Sanhedryn 43a; Akta Piłata (cyt. w: Justyn Męczennik, Apologia pierwsza 35) )

Czynił cuda: uzdrawiał chorych i zdemonizowanych. (Józef Flawiusz, Dawne dzieje Izraela, 18, 3:3; Lukian z Samostaty, The Passing of Perefrinus, 11-13; Pliniusz Młodszy, Listy, 10, 96; Tacyt, Roczniki, 15, 44; Talmud Babiloński, Sanhedryn 43a; Akta Piłata (cyt. w: Justyn Męczennik, Apologia pierwsza 35).)

i wiele wiele wiecej
Zgłoś
Marco9935 2013-03-21, 23:49 1
jestem żydem i takie kawały nie są na miejscu. Wstaw swoje zdjęcie to się z Ciebie pośmiejemy

podpis użytkownika

k🤬a
Zgłoś
Hasek 2013-03-21, 23:56 10
@UP
Nie ma się czym chwalić.
Zgłoś
i................6 2013-03-22, 0:10 8
@2up, przej🤬e, współczuje naprawde.
Zgłoś
kucma19 2013-03-22, 0:41 6
@marco

do czego to doszlo. chwalic sie ze jest sie zydem, ze nie masz napleta i to na sadisticu. w CV sobie napisz. Swiat sie konczy
Zgłoś
t................o 2013-03-22, 2:34 2
androgenius napisał/a:

Jakby go utopili to katole mieliby nad drzwiami pozawieszane akwaria, tyle fajnych, mokrych filmików na sadola.

Utopić to pikuś. Prawdziwe szczęście, że w tamtych czasach przestępców przybijali do krzyża, a nie wieszali na zwykłej szubienicy. Wyobrażacie sobie, że w każdej klasie, urzędzie,nad drzwiami w sejmie, na dachach kościołów i na grobach na cmentarzu - szubieniczki z dyndającym wisielcem?

Pierwszy napisał/a:

Dowodów historycznych jest bardzo wiele. Wyszukane z googla pod zapytaniem: "Życie Jezusa: fakt czy fikcja"

Jezus zwany był Chrystusem, czyli Mesjaszem. (Józef Flawiusz, Dawne dzieje Izraela, 18, 3:3; 20, 10:1; Pliniusz Młodszy, Listy, 10, 96; Swetoniusz, Życie cezarów, 25:4; Tacyt, Roczniki, 15, 44.)

Pochodził z Judei w Palestynie. ( Józef Flawiusz, Dawne dzieje Izraela, 20, 9:1; Lukian z Samostaty, The Passing of Perefrinus, 12-13; Tacyt, Roczniki, 15, 44; Talmud Babiloński, Sanhedryn 43a; Akta Piłata (cyt. w: Justyn Męczennik, Apologia pierwsza 35) )

Czynił cuda: uzdrawiał chorych i zdemonizowanych. (Józef Flawiusz, Dawne dzieje Izraela, 18, 3:3; Lukian z Samostaty, The Passing of Perefrinus, 11-13; Pliniusz Młodszy, Listy, 10, 96; Tacyt, Roczniki, 15, 44; Talmud Babiloński, Sanhedryn 43a; Akta Piłata (cyt. w: Justyn Męczennik, Apologia pierwsza 35).)

i wiele wiele wiecej

Szkoda,że nie znalazłeś w googlach, że te wstawki o Jezusie u Flawiusza to ewidentne fałszerstwo, jak byśmy dziś powiedzieli - fejk, czyli późniejsze wstawki dokonane przez jakiegoś kopistę, apologetę chrześcijaństwa, w celu uwierzytelnienia historyczności Jezusa. Jest na to wiele dowodów.
racjonalista.pl/kk.php/s,470
Jest to takie samo oszustwo jak tzw. Donacja Konstantyna, – sfałszowany dokument, na mocy którego cesarz rzymski Konstantyn Wielki nadał Kościołowi Katolickiemu liczne dobra i przywileje.
Zgłoś
w................y 2013-03-22, 3:21
Ja myślę, że za dar przemiany wody w wino został by ogłoszony królem
Zgłoś
t................o 2013-03-22, 9:50
@up
Raczej zostałby ukrzyżowany przez lobby winiarskie...
Zgłoś
ellsworth 2013-03-22, 9:55 2
Pierwszy napisał/a:

Dowodów historycznych jest bardzo wiele.

Ale tu nie chodzi o dowody, na to że żył sobie facet imieniem Jezus, bo takich było pełno, tak jak dziś jest pełno np. Krzyśków i za 2000 lat nikt nie będzie musiał nikogo przekonywać, że na początku XXI wieku w Polsce żył Krzysiek. Chodzi o dowód na to, że żył Jezus, SYN BOŻY, całkowicie różny od tysięcy innych Jezusów. I na to, ŻADNYCH dowodów nie ma.
Zgłoś
vajron 2013-03-22, 14:12
Te dowody z takim rozrzutem czasowym były pisane i w dodatku na podstawie zasłyszanych legend, że weźcie je sobie w dupę wsadźcie... To tak jak chciałbyś teraz napisać rzetelny i autentyczny artykuł o Marilyn Monroe tylko na podstawie tego co usłyszysz od ludzi...
Zgłoś
D................6 2013-03-22, 19:27
Pierwszy bajki opowiadasz: "Dowodów historycznych jest bardzo wiele". Jedyny kronikarz, który był mniej więcej rówieśnikiem Jezusa to Józef Flawiusz. Jego relacja została jednak przynajmniej częściowo sfałszowana przez nadgorliwego kopistę (o ile nie napisana w całości). Co do tego zgadzają się nawet watykańscy badacze. Nie twierdzę bynajmniej, że Jezus nie istniał, jest to chyba zbyt radykalny pogląd, ale uderzające jest ubóstwo wiarygodnych relacji historycznych.
Zgłoś
Matuch90 2013-03-29, 22:20
Moda na ateizm mija. Dla mnie to co raz bardziej oznaka buractwa i małostkowości. Generalnie co raz bardziej słowo "ateista" brzmi jak słowo "lewak"...
Ja wierzący nie jestem, ale szacunek mam do religii, która ukształtowała ten kraj. Popieram to co moje, żeby k🤬a za 10 lat nie mieć na każdej ulicy pięciu meczetów i zakazu ubierania choinki na święta.
Zgłoś