
👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Razner napisał/a:
Ale jaki jest sens tego? Nie więcej rzeźnia by zarobiła wydzielając szynkę i inne niż mielić to wszystko razem?
mam podejrzenia, że to jest mięso, które nie jest zdatne do spożycia dla ludzi, a po prostu idzie na jakąś mielonkę dla zwierząt...
bądź tak się utylizuje
Do żarcia to nie idzie bynajmniej dla nas. Ale wpieedalamy to we wszystkich wędlinach i mięsach. Tylko to co zostanie w prosioku, bo on żre to całe życie (ok .3miechy). JEMY TO TYLKO POŚREDNIO. A polędwiczka Jak Ta LALA.
ja masz na etykiecie napisane mieso odzielone mechanicznie, to właśnie tak zostało przetworzone. A jeśli nie ma tego na etykiecie to zostało pokrojone i przetworzone przez masarza, Parówki, konserwy, pasztety, puszki z karmą dla zwierząt prawie zawsze masz mechanicznie, więc jak trafiasz na coś twardego to nie przyprawa tylko jakiś element kości. W odzzielanie mechaniczne nie jest złe bo przynajmniej nic się nie marnuje, a potem to tak długo gotują i przyprawiają i dodają aromatów że byle gówno smakuje jak kawior.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie