Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:08
Miss Francji za biała
konto usunięte • 2012-12-11, 20:45
Prezes CRAN (Rada Stowarzyszeń Osób Czarnoskórych) Louis-Georges Tin uważa, że nowa Miss Francji Marine Lorphelin jest zbyt biała, argumentując to nieodzwierciedleniem współczesnego francuskiego społeczeństwa. Zwyciężczynią konkursu piękności została 19-letnia Marine Lorphelin, studentka medycyny z Burgundii. W sobotę w ostatniej rundzie pokonała Miss Tahiti Hinarini de Longeaux.

Louis-Georges Tin, przewodniczący Rady Czarnych Stowarzyszeń, ubolewa nad brakiem reprezentacji w wyborach mniejszości afrykańskich we Francji. “Brak przedstawicieli współczesnego społeczeństwa Francji w takich wydarzeniach jest sprawą poważną” – powiedział Tin we wspólnym oświadczeniu z twórcą wyborów Czarnej Miss Francji, Fredem Royerem. Jego zdaniem wybór “białej jak śnieg” Miss sprowadza się do “zaprzeczenia istnienia Francuzów pochodzenia afrykańskiego”.CRAN przypomina, że we Francji(65mln) mieszka ponad 5 milionów osób z tego regionu(czyli prawie 8%).

Spośród 33 finalistek sobotniego konkursu, osiem pochodzi z mniejszości etnicznych Francji, sześć z nich z francuskich terytoriów na Pacyfiku i Karaibach. Tin ubolewa nad tym, że kolorowi przedstawiciele mniejszości pochodzili wyłącznie z francuskich terytoriów zamorskich, a brakowało przedstawicieli Afryki.

Północną Afrykę reprezentowała jedna kandydatka, która odpadła w eliminacjach. Tin próbuje przypisać jej niepowodzenie w konkursie wyznawanej przez nią religii islamu, sugerując dyskryminację na tym tle. Jednocześnie wyraża swój smutek z powodu “zbytniej bieli” nowej Miss.

A tu kilka fotek zwyciężczyni Marine Lorphelin

Czarnej miss się nie doszukałem .

Kwestia czasu i Fracji zabronią być białym :x
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-12, 0:06 4
Pewnie nie ja pierwszy na to wpadłem, ale ludzkość działa w błędnym kole. Pozbywamy się monarchii, bo nie chcemy żeby rządziła mała grupa osób lub jednostka. Tworzymy demokrację, w której decyduje większość. Mniejszości czują się pokrzywdzone i żądają większych praw. Dajemy prawa tej mniejszości, więc zaczyna ona powoli rządzić. Gdy dochodzi do władzy narzekamy na monarchię. Pozbywamy się monarchii...
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-12, 0:07
czarna czy nie czarna.... ale ona czasem nie ma lekkiego zeza?
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-12, 0:08 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
keyq 2012-12-12, 0:16 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BroOshee 2012-12-12, 0:22 2
Zgłoś
pkh 2012-12-12, 0:27 5
Zgłoś
MCL 2012-12-12, 0:42 1
Zgłoś
cieha 2012-12-12, 1:01
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-12, 1:04
Ja nie wiem komu zalezy by takie glupoty ktos wygadywal. Ostatnio sie oburzyli ze w jednej druzynie w nba jest za duzo bialych. Czarni co z nimi grali w tej druzynie (Podajze Minnesota) nie widzieli w tym nic sprosnego, dewianckiego, ani nie przeszkadzalo im to. Po prawdzie organizacje na rzecz czarnych dzialaja na ich szkode, bo przedstawiaja ich jako slabszych i glupszych domagajac sie specjalnego traktowania dla nich. Sa to organizacje tak potrzebne jak Organizacja hodowcow groszku. Bardziej mnie zastanawia po co wygaduje sie takie glupoty, przeciez to automatycznie wywoluje negatywne uczucia, wystarczy poczytac komentarze.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-12, 1:21 3
Niedługo utwór Slayer - Guilty of being white (winny bycia białym)
Będzie oparty na faktach
Zgłoś
rusofil 2012-12-12, 1:37 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-12, 1:42 3
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-12, 1:44 1
Już się zaczęło...
Zgłoś
kurczasty 2012-12-12, 2:29 2
A ja się cieszę, że na zachodzie Europu jest jak jest.
Kiedy czarni zaczną tam rządzić wybudujmy mur wzdłuż granic.
Poczekajmy 20 lat.

Kiedy już wszystko popsują i sprowadzą cywilizację do średniowiecza jak im się ładnie udaje w Afryce, wjeżdżamy czołgami wybijamy czarną hołotę i mamy Polskę od morza do morza, a nawet większą.

Z morza śródziemnego zrobimy sobie jezioro.

To chyba początek wszech wielkiej Polski opisanej na nonsensopedii
Zgłoś
Darksaider 2012-12-12, 3:47
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem