👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@korzonek - a Ty myślałeś ze w średniowieczu to mieli miecze z kosmosu i cieli blache na kawałki prawie jak mieczem świetlnym? No przykro mi bardzo ale akurat właśnie tak wyglądała średniowieczna bitka
Zabić kolesia w pełnej zbroi można było tylko i wyłącznie używając otwieracza do konserw albo broni obuchowej
Jeśli rycerza było stać, ubierał się tak żeby żaden miecz nie mógł mu zrobić krzywdy, był chroniony wszędzie, nawet przy zgięciach kończyn (kolczuga). Po za tym uśmiercanie rycerzy było nieopłacalne. Po co rozbijać cudzy samochód skoro można go zgodnie z prawem odsprzedać potem właścicielowi, podobnie było w średniowieczu, za takiego typka można było nieźle pociągnąć kasy więc o wiele bardziej opłacalnie było go przewrócić i obezwładnić
No ale Ty się napatrzyłeś na 300 i teraz myślisz że jesteś expertem w dziedzinie militariów średniowiecza.

Ma ktoś może namiar na polską stronę z jakimikolwiek info organizacyjnymi, tzn, gdzie dokładnie, po ile wstępniak i jakiś ogólny plan imprezy? Chętnie bym na to pojechała

Cóż mogę rzec... konta z fejsa niewiele mi powiedziały :/ Ruska strona jeszcze mniej :/ Jeśli tak ma wyglądać organizacja tego przedsięwzięcia, to już widzę, jak na to pojechałam :/ A bardzo chciałabym, ale zero informacji o czymkolwiek dla zwykłego widza :/ Żadnej ceny biletu, informacji o możliwości noclegu na miejscu, czy rezerwacji, o atrakcjach i w ogóle czymkolwiek :/ Piołun jak się dokopałeś do czegoś dokładniejszego to kopsnij mi jakieś info na priv. Na Grunwald raczej nie pojadę, bo za daleko, to pod nosem jest, więc szkoda byłoby ominąć

Pytanie jest co tam robi flaga stanów zjednoczonych??
średniowiecze a flaga stanów zjednoczonych tam jest
asd
średniowiecze a flaga stanów zjednoczonych tam jest
asd
co do flag USA Izraela czy jak ktoś zauważył Nowej Zelandii chodzi o to że tam rycerstwa nie było ale są tam ludzie co się zarazili tą zajawką i też się w to bawią. Jest to impreza między narodowa

jak kiedyś będę tego szukać, to na pewno wpiszę tag "Битва наций 2012" ...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie