👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Sindbad77 napisał/a:
Sami znaffcy i smakosze. To co ten pączek degustuje to burbon, melasa z kukurydzy. Chamburgery to Kentucky Whisky zwą. Minimum 3lata w beczce leży, nowej dębowej. Whisky to Szkoci robią. A zaczyna się od ważenia piwa. I po przedestylowaniu ten spiryt leży w brczkach po burbonie, mocnym winie. I też minimum 3lata. A my co mamy? Z żyta spiryt co leży też w beczkach i się starka zwie. Jest tego na świecie, całe szczęście jak dasz szansę dla wątroby to się zregeneruje i można dalej degustować...
JD to akurat nie jest burbon tylko Tennessee Whiskey. Co do burbonów to też się nieco mijasz z prawdą co do prawnych wymagań ale nie chce mi się tutaj tego prostować bo to są rudymenty, każdy może sobie sam znaleźć.
Niestety też tak uważam Jack Daniels strasznie się zepsuł na przestrzeni lat. Obecnie to smakuje jak bimber nie whyskey....
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie