Transfogaraska oraz Transalpina - Najwyżej położone drogi Rumunii. Transalpina osiąga 2145 m n.p.m. i od roku 2010 ma asfaltową nawierzchnię, przez co stała się ogólnodostępna. Cel wielu wycieczek motocyklowych.
Bezczelnie zaczerpnięte z JM, tak mi się spodobało.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kurde chciałem dodać już wczoraj ale mówie będzie to chamskie. Nawet na YT napisałem komentarz

Jak by ktos chciał w 1080p obejrzeć to tu link -> /watch?v=PYyKA_DWsvk
konto usunięte
2013-02-04, 20:54
@up Deagle122
Widocznie nie spotkali żadnego obcego Polaka,
Byłeś k*rwa w Rumunii? Czy słuchasz Gypsy Kings?
Przypomniało mi to pewien fajny program, który emitowało Discovery. Jacyś aktorzy właśnie GSach objeżdżali świat po bezdrożach. Mimo, że nie śmigam na jednośladzie z silnikiem to bardzo chętnie wybrałbym się na taką przygodę. Ode mnie piwo!
konto usunięte
2013-02-04, 22:14
Mój tatko też się pasjonuje takimi wycieczkami miał transalpa teraz zmienia na afryke twin i jeżdżą z koleżkami ;D Mogę wrzucić parę fotek jak piją wódę na Ukraińskich wyżynach, haha ;D
wrócił bez koła, obu klamek i wszystkich żarówek
konto usunięte
2013-02-04, 23:24
konto usunięte
2013-02-04, 23:45
ja w tym roku pokonałem grossgloekner hochalpenstrasse, wije się na ponad 2550 m, w chuuj lepsze widoki niż w tej rumunii, a 2 razy bliżej od nas
konto usunięte
2013-02-05, 0:56
Taczką przez Mazury.
Widoki niesamowite. Tym bardziej niezwykła musi być podróż po niej motocyklem.
konto usunięte
2013-02-05, 14:16
@duzymietek
Bez przesady z tą kasą. jak sie wybierzesz np. w 4-5 osób autkiem to wyjdzie dużo taniej niż większość przeznacza na jakieś wakacje w Turcji/Egipcie w odciętym od świata hotelu z basenem za wysokim murem. Szczególnie jak jeździsz po państwach gdzie utrzymanie jest tańsze niż w Polsce.
Zaczerpnięte nie z joe tylko z f650gs
Odnośnie kosztów jest dokładnie jak pisze lith - taki wyjazd nie jest wcale droższy od tygodnia leżenia plackiem w zabetonowanym hotelu.
konto usunięte
2013-02-05, 17:39