📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
5 minut temu
Gdyby taka muzyka leciała przez cały czas w radio i telewizji, to mógłbym chodzić wiecznie brudny...
Mam nadzieje że na ich koncert pójdę kiedyś z tatą :] - wychowałam się na tym. (a mam teraz 23lata)
Jako student SGGW ubolewam nad tym, że juwenalia mojej uczelni jako chyba jedyne są platne. Bilet dla studenta uczelni kosztuje 50 - 80 zł, lecz jeżeli chcę iść z dziewczyną aby kupić jej bilet muszę dopłacić jakieś 120 zł (cena uzależniona jest od okresu, w którym się bilet kupuje). Fakt faktem, co roku są rockowe i nie które na skale światową zespoły, ale szczerze powiedziawszy wolałbym alternatywę reszty uczelni - juwenalia za darmo i dla wszystkich. Są festiwale typu OWF, CLMF itd, na których jest mozliwość puszczenia takich "prestiżowych gwiazd". Byłem tam w pierwszy dzien - ludzie skaczący po kolana w błocie, pijani, nacpani (większość uczestników to jakaś w ogóle nie studencka gimbaza - może 40% bawiących się to studenci), a kampus dookoła obstawiony patrolami policji. Jeżeli zauważą że masz alkohol i jestes poza terenem kampusu - dostajesz mandat. Wszyscy pijani (raczej Ci znacznie mocniej) krórzy wyjdą poza teren kampusu - pobyt w izbie wytrzeźwień. W tym roku wycofało się kilka gwiazd, i ceny biletów spadły tuż przed odbyciem się imprezy - kupujący bilety wcześniej wcale na tym nie zyskali. Jak to sie dalej potoczy? Nie zmieni się to. Ktoś bardzo ładnie zarabia na studenckiej imprezie, czyli między innymi na studentach uczelni...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie