Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Mściwy grafik
dzarul • 2014-03-20, 22:31
Edd Joseph, 24-letni grafik z Bristolu, został oszukany przez sprzedawcę internetowego, który nie przesłał mu opłaconej przelewem konsoli Play Station i zestawu gier. Mści się więc na oszuście, wysyłając mu smsami komplet 37 dzieł Szekspira.

Jak donosi dziennik „The Bristol Post”, kiedy Edd uświadomił sobie, że nie otrzyma zakupionego towaru, poczuł się bezradny. Policja wyjaśniła mu, że szanse na złapanie oszusta są niewielkie, a serwis ogłoszeniowy Gumtree nie bierze odpowiedzialności za tego typu przelewy. Edd posiadał namiary telefoniczne na nieuczciwego sprzedawcę, zastanawiał się jedynie, co takiego mógłby mu napisać, aby wywołało to jakąkolwiek reakcję. Wtedy odkrył, że w swoim iPhonie może kopiować dowolnie długi tekst z internetu i jednym kliknięciem wysyłać go w formie smsów. Z racji tego, że posiada abonament pozwalający mu na wysyłanie nieograniczonej liczby wiadomości tekstowych, w pierwszej kolejności przesłał więc oszustowi „Makbeta”. Po godzinie otrzymał odpowiedź, po kilku kolejnych zaczęły przychodzić obraźliwe smsy.

Edd pozostaje jednak niewzruszony. Do tej pory wysłał nieuczciwemu sprzedającemu 22 sztuki Szekspira, w tym „Otella” i „Hamleta”. Zostały dostarczone pod wskazany numer telefonu w formie 17 424 smsów. Jak wylicza, przesłanie pozostałych 15 dzieł słynnego barda zajmie mu jeszcze kilka dni, a telefon nieuczciwego sprzedawcy będzie odbierał je przez tydzień.

Pomysłowy grafik zdradził, że ostatnio oszust dzwoni do niego z obelgami. „Próbowałem zapytać go, czy podobały mu się sztuki, ale był bardzo zmieszany. Mam zamiar robić to dalej. Jeśli nie mogę zrobić nic innego, przynajmniej podzielę się odrobiną kultury z kimś, kto prawdopodobnie nie miał z nią za wiele do czynienia”.
Ostatni akapit mnie rozwala
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dranzes 2014-03-21, 3:05
W POlsce by go zamknęli za łamanie praw autorskich.
Zgłoś
methos23 2014-03-21, 3:43
Za te smsy mógłby kupić sobie drugą taką konsole.
Zgłoś
Panzerwaffe 2014-03-21, 3:53 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 4:37
Cytat:

Zawzięty złodziej że numeru jeszcze nie zmienił;]

Skoro uzywa telefonu do pracy, to naprawdopodobniej nie odda tego numeru tak latwo. Pewnie wiele osob od ktorych jest zalezna jego praca dzwoni na ten numer.
Zgłoś
bravoteampolska 2014-03-21, 5:36
A wystarczyło tylko zablokować otrzymywanie połączeń i wiadomości od tej osoby i spokój , a tamten mógłby se wysyłać dzieła do usranej śmierci
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 5:46
Posiada abonament i nie moga go namierzyć?wystarczy zglosić sie do operatora.

edit:a sorry to poszkodowany posiada abonament z mozliwoscia,....
Zgłoś
~żułw 2014-03-21, 8:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.

podpis użytkownika

Życie to zupa, a ja mam widelec
Zgłoś
pulqita 2014-03-21, 8:24
dzg napisał/a:

Mógł mu wysłać wypowiedzi janusza korwina mikke
Telefon wraz z całą siecią poszedłby w p🤬du z powodu nadmiernego obciążenia głupotą.

Wyspałeś się? Jak będziesz niewyspany, to możesz wylać kawę na naczelnika w swoim urzędzie.
Zgłoś
Hannibal_PL 2014-03-21, 10:11
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 10:12 1
Nie mogli namierzyć telefonu złodzieja?
Zgłoś
Nikczemny_Płód 2014-03-21, 10:14
Zgłoś
sevenbrother 2014-03-21, 10:18
sporo przewijania w dół
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 11:05
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 11:27
Siec T-mobile ma w swojej umowie informacje, o tym ze ilość nielimitowanych sms'ów jest jednak limitowana. Żeby przekroczyć ta liczbę należy przez miesiąc wysyłać sms co sekundę.

p.s. tak jak ktos by chciał wiedzieć.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-21, 12:01
@ pistacjusz

Z jaką intencją wrzucasz to tutaj? Marks to "Kapitał". Ten tekst faktycznie jest strasznie archaiczny.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem