Jest tu expert od prądów. Po co to wiadro z woda
Służy prawdopodobnie jako rezystor, żeby ograniczyć natężenie.
Tyle że spawanie robi się naprawdę dużymi prądami, a te druciki nie wyglądają na zbyt grube. Dziwne, że się nie palą. Więc nie wykluczone, że to fejk.
Dzielnik napięcia
Ogranicznik prądu raczej. Odcinek z cieńszego przewodu chłodzony wodą.
Tylko że to wszystko trochę się nie klei
Nie lubię tego robić, ale muszę się z Tobą zgodzić.
Zrobiłeś literówkę w słowie „przespać”.
Nie dziękuj.
Ciekawe ilu ziomali zmieniło się w węgiel zanim opanowali tą technologię spawania 🙂
To pierwsza myśl jaka mi przyszla jak to zobaczyłem...
I przychodzi większa burza, powódź, brak prądu, wody, telefonik bez zasięgu. A jeśli to zima, to jeszcze ogrzewanie nie działa, bo kto ma dzisiaj grawitacyjny obieg wody w systemie albo chociaż piecyk typu koza?
I cywilizowany, biały człowiek jest w czarnej dupie. Oprócz Ukraińców, bo oni przez ostatnie 3 lata pod ruskimi rakietami nauczyli się z tym żyć. Powinni nam robić szkolenia.
W Polsce ten etap mieliśmy 40 lat temu. Schyłek PRL-u, czyli lata 80-te, to był czas nędzy i improwizacji.
To zapraszam do zamieszkania w Afryce wśród swoich skoro uważacie ze są lepsi niż europejczycy
[ Dodano 2025-09-03, 23:40 ]
No i? Jak przyjdzie większy kataklizm to co zrobisz, jak większość europejczykow nie potrafi nawet podstawowych przydomowych rzeczy zrobić przez wygodnictwo. A co nowe pokolenie to bardziej upośledzone. Potrafią tylko klikać myszką lub przewijać tik toki
To samo, zamieszkaj w Afryce jak tak ich chwalisz i uważasz za lepszych
Zrobiłeś literówkę w słowie „przespać”.
Nie dziękuj.
Ooo zazdrośnik.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie