Byłeś UBekiem? I co tam robiłeś, jak to działało?
Chyba Cie poj🤬o młody człowieku.
Ty tego nie znasz, ale w tamtych czasach była obowiązkowa służba wojskowa i nie można było odmówić.
W wypadku odmowy służby wojskowej taryfa była następująca:
- Świadek Jehowy - 3 lata pozbawienia wolności, po 2 latach kryminału wyjście warunkowe na wolność.
-Wszyscy inni - żadnych złagodzeń religijnych, 8 lat kryminału, wyjście warunkowe po 5 latach odsiadki.
Teraz napisz tutaj, ze poszedłbyś na to bez zastanowienia.
Swoją uwagą obraziłeś nie tylko mnie, ale wszystkich, którzy taką przymusową służbę musieli odsłużyć.
UB - Urząd Bezpieczeństwa nie był organizacja wojskową. To byli komuniści w mundurach, najczęściej Ż🤬dzi.
Ojciec reżyserki Agnieszki Holland był ubekiem, a wcześniej u ruskich był w NKWD ruskim oficerem. jeżeli wiesz co to było.
Ciekawe, jak tłum potrafi znieść hałas jednego pajaca. Tyle ludzi, a nikt nie powie słowa. Jakby wszyscy czekali, aż ktoś inny coś zrobi. Smutne, jak zbiorowa obojętność wygrywa z odwagą. Jeden chuligan, a cały autobus cicho jak w kościele.. tylko bez modlitwy.
Jakbyś zareagował i coś mu by się stało to 25 lat masz od razu więc nie warto
Jakbyś zareagował i coś mu by się stało to 25 lat masz od razu więc nie warto
W polskim prawie masz pełne prawo do obrony, używając adekwatnych środków. Tylko tchórz chowa się za strachem przed konsekwencjami, zamiast stanąć w obronie dobra.
Dzięki, ale z elokwencją mam problemy, i trochę za dużo bluzgam. 😃
Wiedziałem, że to któryś z naszych ukradkiem wydostał się z piwnicy

Wiedziałem, że to któryś z naszych ukradkiem wydostał się z piwnicy
I c🤬jowo się skończyło😀
Nie potrzeba prochów, nie bez powodu nazywają religię "opium dla mass".Chyba znowu wchodzi w fazę nawiedzenia na prochach!
podpis użytkownika
Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!Nie potrzeba prochów, nie bez powodu nazywają religię "opium dla mass".
Ale on ma fazy. Raz jest normalny, a innym razem wali mu dekiel, wkleja jakieś teksty z AI i ma tylko jeden cel - polaryzować tak długo, aż będzie gównoburza.
Przy tym jest jeszcze charakterystyczne, że kiedy pisze swoje teksty normalnie, to jest to normalny średnio rozgarnięty człowiek, ale kiedy wypuszcza swoje "nawiedzone" teksty, to są one takie, że to wykracza bardzo daleko poza intelektualne możliwości azerbaha normalnego.
Dwoje rożnych ludzi. Jak karzeł obok wielkoluda, jak Einstein obok zapitego żula.
Chyba Cie poj🤬o młody człowieku.
Ty tego nie znasz, ale w tamtych czasach była obowiązkowa służba wojskowa i nie można było odmówić.
W wypadku odmowy służby wojskowej taryfa była następująca:
- Świadek Jehowy - 3 lata pozbawienia wolności, po 2 latach kryminału wyjście warunkowe na wolność.
-Wszyscy inni - żadnych złagodzeń religijnych, 8 lat kryminału, wyjście warunkowe po 5 latach odsiadki.
Teraz napisz tutaj, ze poszedłbyś na to bez zastanowienia.
Swoją uwagą obraziłeś nie tylko mnie, ale wszystkich, którzy taką przymusową służbę musieli odsłużyć.
UB - Urząd Bezpieczeństwa nie był organizacja wojskową. To byli komuniści w mundurach, najczęściej Ż🤬dzi.
Ojciec reżyserki Agnieszki Holland był ubekiem, a wcześniej u ruskich był w NKWD ruskim oficerem. jeżeli wiesz co to było.
Ja Cię nie chciałem obrazić, tylko pytałem.
Nie wiem co co służba wojskowa i nie chcę poznać bo dla mnie to strata czasu, który mogę wykorzystać w lepszy sposób.
Przej🤬e mieliście, że się urodziliście w tamtych czasach, chociaż jeszcze bardziej przej🤬e miało poprzednie pokolenie.. Wsm każde wcześniejsze miało jeszcze gorzej... Żyjemy teraz w najlepszych czasach, mam nadzieję, że tego milenialsi nie sp🤬olą...
Jakże wygodna filozofia przegrywa. Siedzieć cicho i pozwolić złu panoszyć się bezkarnie, usprawiedliwiając to rzekomą "mądrością." Jakie to wygodne, nieprawdaż?
Nie mówię o rzucaniu się na pijanego agresora z pięściami, ale o wspólnym, stanowczym sprzeciwie. "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12:21) Czyżby to było za trudne do zrozumienia? Gdyby wszyscy pasażerowie podnieśli się i powiedzieli mu jasno, że ma zamilknąć i wysiąść, nie byłby taki odważny. Ale nie, lepiej udawać, że nie widzimy, a potem narzekać, że świat jest "antyludzki."
Twoja definicja "mądrości" brzmi jak wymówka tchórza, a nie cnota rozumu. Prawdziwa mądrość to wiedzieć, kiedy stanąć w obronie dobra. A nie szukać powodów, by tego nie robić.
A właśnie ze w jego mądrości jest dużo racji. Ja w podobnej sytuacji pobiłem gościa, który zachowywał się brzydko wobec dziewczyn. Jak się skończyło? Gość ponad 7 dni w szpitalu, dla mnie: listownie przeprosiny, 2k grzywny, wyrok okres próby, zakaz zbliżania, brak możliwości pracy w służbach. Więc ziomuś życie to nie tylko klikanie w kąkuter. Obudź się. Dziewczyny po wszystkim nawet nie podziękowały, a myślisz że ktoś po tygodniu to pamiętał? Nie. Po kilku miesiącach byłem tylko ja i ten pajac na sali sądowej, a moje tłumaczenia sędzinie, że zaczepiał dziewczyny nic nie pomogło. To poj🤬y kraj.
podpis użytkownika
szczurołapA właśnie ze w jego mądrości jest dużo racji. Ja w podobnej sytuacji pobiłem gościa, który zachowywał się brzydko wobec dziewczyn. Jak się skończyło? Gość ponad 7 dni w szpitalu, dla mnie: listownie przeprosiny, 2k grzywny, wyrok okres próby, zakaz zbliżania, brak możliwości pracy w służbach. Więc ziomuś życie to nie tylko klikanie w kąkuter. Obudź się. Dziewczyny po wszystkim nawet nie podziękowały, a myślisz że ktoś po tygodniu to pamiętał? Nie. Po kilku miesiącach byłem tylko ja i ten pajac na sali sądowej, a moje tłumaczenia sędzinie, że zaczepiał dziewczyny nic nie pomogło. To poj🤬y kraj.
Brawo, siła bez kontroli. Klasyczny przykład. Problem dzisiejszego pokolenia to właśnie to: ludzie walczą jakby każde starcie miało być ostateczne. Mniej siły, więcej rozumu. Wystarczy. A teraz masz dowód, że brak tej równowagi kosztuje cię nie tylko zdrowie, ale i życie. Kto tu się musi obudzić?
Ciekawe, jak tłum potrafi znieść hałas jednego pajaca. Tyle ludzi, a nikt nie powie słowa. Jakby wszyscy czekali, aż ktoś inny coś zrobi. Smutne, jak zbiorowa obojętność wygrywa z odwagą. Jeden chuligan, a cały autobus cicho jak w kościele.. tylko bez modlitwy.
sam bys pewnie tam stal jak kolek 😂