Kierowca lat 78, potrącił mężczyznę lat 60, który znajdował się na jezdni w na nieoświetlonym odcinku, bez elementów odblaskowych, tankując paliwo do karetki UAZ-39623. Pieszy zmarł na miejscu.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:36
Kierowca lat 78, potrącił mężczyznę lat 60, który znajdował się na jezdni w na nieoświetlonym odcinku, bez elementów odblaskowych, tankując paliwo do karetki UAZ-39623. Pieszy zmarł na miejscu.
Ostatnio zajeżdżam na stację na mopie, godzina jakaś 23, może pare minut po północy, widzę że przede mną jakieś auto ma kierunkowskaz w prawo, to se myślę, że pewnie też zjeżdża, jadę na zjeździe jakieś 90 na godzinę i dziwnie jakoś to auto się przybliża, włączyłem długie na sekundę, a moim oczom ukazała się laweta, oświetlana tylko kierunkowskazem w prawo i światłem z latarki jednego z dwóch gości, którzy zapinali auto w pasy na lawecie. Odbiłem kilka metrów przed nimi, jakby za mną na prawym pasie ktoś jechał to bym tych dwóch gości rozłożył na pierwiastki pierwsze i byłby materiał roku na sadolu. Taka kurewska głupota ludzka, żadnego trójkąta, żadnych świateł oprócz kierunku i ledwie widocznej latarki, zapinają auto na lawecie, na zjeździe, jakieś 50 metrów od oświetlonego miejsca w którym mogli by to zrobić na spokojnie
Stary dziad miał min 3 sekundy na reakcje od momentu jak minął sie z tym autem z przeciwka, zresztą już wcześniej widać że coś jest na poboczu. Inna sprawa że mądry inaczej kierowca karetki mogl awaryjne włączyć. Podsumowując trzech idiotow mniej, dwoch do piachu a jaden do tiurmy.
jakby dziad jechał prosto na swoim pasie a nie z lewa na prawo to by nikogo nie zabił. niech mu prawko zabiorą
WKND napisał/a:
Nie widzę tam innego samochodu którym mogliby ten kanister przywieźć, tak więc mieli go w karetce. A po co?Jak w karetce, w lesie na zadupiu pośrodku niczego może skończyć się paliwo, żeby tankować je z kanistra na poboczu...
A no tak...kacapownia.
Wytłumaczenie które widzę: ściągnęli już "nadmiar" paliwa z państwowego wozu, byli zbyt chciwi i wzięli za dużo, trzeba było część dać z powrotem.
GrubyKleks napisał/a:
Zakręt był. A potem wymijał kogoś kto świeci zbyt mocno by zobaczyć co to jest i czy równo jedzie — tak więc zboczenie te 15cm na prawo na swoim pasie przy wymijaniu było rozsądne.jakby dziad jechał prosto na swoim pasie a nie z lewa na prawo to by nikogo nie zabił. niech mu prawko zabiorą
Handy napisał/a:
a gdzie to napisałeś?Mówiłem tylko, że u nas niedawno był podobny wypadek.
Przez ataki na rafinerię w rassji brakuje paliwa. Jeszcze trochę takich akcji i cena przekroczy złotówkę za litr.
smc napisał/a:
Przez ataki na rafinerię w rassji brakuje paliwa. Jeszcze trochę takich akcji i cena przekroczy złotówkę za litr.
Na dzień 01.09.2025, średnia cena najpopularniejszej i najtańszej benzyny AI-92, to było 64 ruble za litr, czyli 2,78 zł.
Całe szczęście karetka była na miescu. Teraz wystarczy ją zatankować tylko tym razem może lepiej koguty włączyć dla lepsze widoczności. Żeby nie skończyło się jak ostatnio.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie