konto usunięte
2013-08-01, 9:32
jazda123 napisał/a:
@czarek00
Stalin odbudował Warszawe? a ja myślałem że Polacy!
A na czyje rozkazy ją odbudowali? Kto dostarczał w początkowej fazie odbudowy Polski surowców i inżynierów budowlańców (a tak w ogóle w waszym uwielbianym fanatycznie powstaniu ilu zginęło przyszłych inżynierów mogących pomóc w odbudowie powojennego kraju)? Owszem możemy się rozdrabniać to wyjdzie na to że to natura tworząc surowce naturalne odbudowała Polskę
Zmień sobie Stalina na Związek Radziecki i będziesz zadowolony.
konto usunięte
2013-08-01, 9:32
@owek dzięki, chętnie przeczytam
konto usunięte
2013-08-01, 9:49
Cytat:
Wszyscy święci, hej do stołu!
W niebie uczta: polskie flaczki
Wprost z rynsztoków Kilińskiego!
Salcesonów pełna misa.
Świeże, chrupkie. Pachną trupkiem
Tadeusz Gajcy
Fraszka z rana jak śmietana.
Pamięć o Powstaniu Warszawskim jest potrzebna, na przykład po to aby wiedzieć, pamiętać i uczyć się, że za ten Kraj, za Polskę można było i trzeba walczyć nawet jeśli szanse na wygraną są znikome, że należy pokazać wrogowi, że choćby chciał i bardzo się starał ten Naród tu będzie i nie ma szans na Jego dobrowolną konwersję.
Takiego patriotyzmu jak ludzie, którzy ginęli w postaniach nie znają już dzieciaki w dzisiejszych czasach. Ile potrzeba był miłości do Ojczyzny, żeby ginąć i tracić bliskich w jej imię. Tej miłości zazdroszczę kombatantom.
fhMichaelo napisał/a:
Uprzedzam idiotów, którzy będę biadolić, że Powstanie nie potrzebne, że zginęło 200 tysięcy cywili, że piękne miasto zburzone.
Nie wytykajcie tego Polakom.
Dodam jeszcze że łatwo jest oceniać z perspektywy czasu, podczas gdy w powstaniu liczy się "tu i teraz", nikt nie myśli, nie robi analiz, zresztą co ja się będę męczył, Linda to bardzo dobrze wyjaśnił:
sadol.pl/wywiesmy-flage-vt218384,15.htm2373329 post pana buzzy88
konto usunięte
2013-08-01, 10:04
@damyrade20 właśnie o tym mówiłem