Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
comdelivers 2024-11-28, 18:56
BigLebovsky napisał/a:

Bez sensu... Jeśli nie reaguje na 1 punkt , a jak jest bez kontaktu to 3? Hmmm piłeś nie pisz -nie piłeś to się napij

Jestem trzeźwy i to nie ja ustalam zasady oceny pacjentów i postępowania w leczeniu.
Tak po prostu jest i tak się aktualne robi.
Zgłoś
SinestroPL 2024-11-28, 19:18
Co to za nutka ?? xD
Zgłoś
BigLebovsky 2024-11-28, 19:39
comdelivers napisał/a:

Jestem trzeźwy i to nie ja ustalam zasady oceny pacjentów i postępowania w leczeniu.
Tak po prostu jest i tak się aktualne robi.

Dobra...to ja się napije

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
Bestia_z_cricolandu 2024-11-28, 21:55
Nie lubię techno i temu podobnych wysrywów, ale to nawet fajne.
Zgłoś
chada 2024-11-29, 1:02 2
BigLebovsky napisał/a:

Bez sensu... Jeśli nie reaguje na 1 punkt , a jak jest bez kontaktu to 3? Hmmm piłeś nie pisz -nie piłeś to się napij

Kolega dobrze mówi ale troche źle to ujął w słowa, skala Glasgow dzieli się na 3 kategorie: otwieranie oczu, kontakt słowny i reakcja ruchowa, można zdobyć od 3 do 15 punktów. 1 punkt w każdej z kategorii jest za najgorsze czyli np nie otwiera oczu, np przy stwardnieniu rozsianym pacjent dostanie 4 za spontaniczne otwieranie oczu bez czyiś poleceń, 5 punktów za logiczne odpowiedzi na pytania ale dostanie 3 albo 2 punkty za reakcje ruchową bo będzie miał problem zginać kończyny w danych miejscach, problem z obracaniem do węwnatrz itd.

Śpiączka 3 stopnia to będzie inaczej głęboka śpiączka gdzie pacjent nie reaguje na ból, dźwięk i światło a także dotyk. Co nam to mówi No ogólnie to że typ ma przej🤬e i albo jest to wstrząs mózgu zmieszany z jakimś krwiakiem i mu przejdzie albo ma rozlegle rozj🤬ą czachę z uszkodzonym pniem mózgu i nawet jak przeżyje to będzie roślinka
Zgłoś
gdfgdf 2024-11-29, 14:36
krystek94 napisał/a:

Na rondzie prosto

Na rondzie prosto na główną
Zgłoś
yaiba 2024-11-29, 21:57
Bestia_z_cricolandu napisał/a:

Nie lubię techno i temu podobnych wysrywów, ale to nawet fajne.

Tekst typowej osoby, która „słucha wszystkiego”. Od despasito aż po Martyniuka

Mianem techno pewnie określasz wszystko co elektroniczne czyli pewnie tiesto haha

A na filmiku w podkładzie muzycznym jest dnb. Muzyka całe szczęście nie mainstreamowa w Polsce, dzięki temu nie przyciąga fanów disco- i hip-hopolo

podpis użytkownika

Putin la Puta Kaput
Zgłoś
Bestia_z_cricolandu 2024-11-29, 22:41
yaiba napisał/a:

Tekst typowej osoby, która „słucha wszystkiego”. Od despasito aż po Martyniuka
Mianem techno pewnie określasz wszystko co elektroniczne czyli pewnie tiesto haha
A na filmiku w podkładzie muzycznym jest dnb. Muzyka całe szczęście nie mainstreamowa w Polsce, dzięki temu nie przyciąga fanów disco- i hip-hopolo

Z pierwszą częścią się nie zgodzę, z drugą się zgodzę a trzecią mam w c🤬ju.
Zgłoś
Adamsadistic 2024-12-02, 21:44
Ale doj🤬 el drifto
Zgłoś