Wygląda na w miarę drobną, przeciętną kobietę, ale jak dziecko wpadło do studzienki to właz poleciał dwa metry w bok jakby nie był z żeliwa tylko plastiku. Jednak niezłą siłę potrafi dostać matka jak ma ratować własne dziecko - szacun.
To raczej był blaszany dekiel, taka tańsza wersja i trochę lżejsza.
Wygląda na w miarę drobną, przeciętną kobietę, ale jak dziecko wpadło do studzienki to właz poleciał dwa metry w bok jakby nie był z żeliwa tylko plastiku. Jednak niezłą siłę potrafi dostać matka jak ma ratować własne dziecko - szacun.
Jeśli to dla Ciebie dwa metry to nie chcę wiedzieć Twoich 20 centymetrów.
Żeby nie było !!! - 18654 !!!
Panie 18654 dać ci Pięć " 5 " za pomoc i zrozumienie ale bardzo dobrze, ze powiedziałeś że, jest jak jest . Młody to ja nie jestem !!! Pozdrooo !!!
Żeby nie było !!! - 18654 !!!
Może mu jeszcze obciągnij z tej wdzięczności. Ta kobiecina trzymała właz samymi palcami, a przy tej wadze to JEST wyczyn.
Jeśli to dla Ciebie dwa metry to nie chcę wiedzieć Twoich 20 centymetrów.
Ja w ogóle nie chcę oglądać tych jego "centymetrów"
"Miodowe lata - dzieciństwo Norka"
Tutaj macie przykład włazu do terenów zielonych i chodników o nośności 1,5T, masa 20,5kg onninen.pl/pl-PL/wlaz-kanalowy-zeliwny-klasy-a15-1-5t-15kn-okragly-ao-...
A tutaj uliczny, żebrowany o nośności 40T i masie 101,5kg onninen.pl/pl-PL/wlaz-kanalowy-zeliwny-klasy-d400-40t-400-kn-okragly-d...
Jest różnica, czy się szarpie 20kg czy 100kg, ale jak widać większość z Was wrzuca wszystko do tego samego wora i właz to właz.
Jest taki filmik, walka żuli na YouTube, w 1:06:
Myślicie, że ten właz też waży 100kg?
Prawda, że w sytuacji mocno stresowej człowiek potrafi więcej.
A tak na marginesie - poza ciągami pieszymi, w miejscach niedostępnych dla pojazdów nie ma potrzeby montowania pokryw klasy D400, raczej są to włazy średnie C250, B125 bądź nawet typu lekkiego A15. Masa tego ostatniego razem z obręczą może wynosić nawet zaledwie 15kg, czyli sama pokrywa jest jeszcze lżejsza. Tak że tego, żeliwo żeliwu nierówne. Taka dygresja.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie