Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
najgłupszy naród świata
Rafal1757 • 2012-06-17, 1:12
najgłupszy naród świata
Media w Wielkiej Brytanii grzmią - Brytyjczycy należą do najbardziej niedouczonych narodów na świecie. Nie chodzi tu bynajmniej o braki w wiedzy z dziedzin nauk ścisłych czy dotyczących choćby historii. Brytyjczycy nie wiedzą nawet tak podstawowych rzeczy, jak to, skąd się bierze mleko. Wielu z nich uważa też, że jajka rosną na polu!

Opublikowane właśnie w Wielkiej Brytanii wyniki badań są alarmujące. Na ich podstawie można uznać, że stan wiedzy obywateli tego państwa jest skandalicznie niski. Wśród populacji w wieku od 16 do 23 lat tylko mniej niż połowa osób wie, że masło jest produktem, który pochodzi od krów mlecznych. Co trzeci badany nie wie też, że jajka znoszą kury -poinformował dziennik "Daily Mail".

To jednak nie koniec szokujących danych. Aż 10 procent Brytyjczyków we wspomnianym przedziale wiekowym nie wie, skąd pochodzi mleko - 7 procent z nich uznało, że robi się je ze zboża. Z upraw zbożowych - w opinii części ankietowanych - pochodzi także dżem i marmolada.

Wegetarianizm po brytyjsku

Co gorsza, nie brakuje młodych ludzi, którzy sądzą, że także bekon jest produktem pochodzenia roślinnego. Aż osiem procent badanych było przekonanych, że robi się go z pszenicy, a kolejne dwa procent myślało, że boczek produkuje się z kukurydzy. Taki sam problem był ze stekiem. W tym wypadku aż dwanaście procent pytanych stwierdziło, że robi się go z pszenicy lub kukurydzy.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Feragas 2012-06-17, 9:46 1
Bo tak było z tymi obozami Znam relacje od babci i dziadków i kombatantów wojennych. Za flaszkę lub koszyk z jedzeniem Polacy kapowali ludzi kto co zrobił i później wysyłano do obozów. Tak było z niemcami i tak samo było z rusami, tylko wysyłano na sybir.
Zgłoś
pycia21 2012-06-17, 10:00
Bynajmniej to nie przynajmniej.Kto pisał ten artykuł?
Zgłoś
thewhitestar 2012-06-17, 10:11 6
up. Bynajmniej jest tu dobrze użyte, może ty nie wiesz co to słowo oznacza?
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-17, 10:28
za to my jesteśmy mądrzy i zajebiści... żyjąc w ubóstwie
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-17, 10:32
właśnie odkryłem że jestem wegetarianinem
Zgłoś
visitor1 2012-06-17, 11:18
Bo w angielskich szkolach uczy sie ich tylko dodawania i odejmowania do 10 zeby mogli sobie reszte w pubie policzyc i jak dojsc do lokalnego pubu.
Zgłoś
pakicito 2012-06-17, 11:34 1
a u nas to co naród mądry? widać jaki mądry w wyborach było
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-17, 12:16
Oni musieli trollować na tej ankiecie ,nie wierzę żeby było aż tak źle ;/
Zgłoś
Stew 2012-06-17, 13:17
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-17, 14:16 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-17, 14:18
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-17, 15:07 3
Mieszkam w UK i mam okazję zobaczyć takich matołów.

Po 1. Nauczyciel wpaja im to, że Amerykanie, to debile. Dosłownie. Twierdzą, że Amerykanie nie znają angielskiego, dlatego jedni mówią 'tomato', a drudzy 'tomejto'. Oczywiście angielski lift jako winda jest "lepszym" angielskim od elevator używanym w Ameryce.

Po 2. Ich wiedza matematyczna jest druzgocąca. 60 dzielone przez 5 muszą sprawdzać na kalkulatorze. Jeśli mają to obliczyć na papierze, to zgadują i liczą "w drugą stronę", czyli biorą liczby od 8 do 12 i każdą mnożą przez 5, aż wyjdzie 60.

Moja sytuacja - nauczyciel nie wiedział, jak liczyć ułamki i procenty. Obliczenie 25% z 20, to nauczycielowi zajęło ponad 2 minuty przy tablicy, gdy w każdej Polskiej podstawówce 10 latek obliczy to w mniej niż 30 sekund.

Oczywiście obliczenie możliwości kombinacji, gdzie masz 3 części po 14 różnych rzeczy jest niemożliwe. Kto by wpadł na to, że trzeba obliczyć 14*14*14.

Po 3. Ich wiedza z historii mnie dobija. Jako, że to wielki naród i same zwycięstwa u nich były nie wiedzą, kto uratował ich przed Hitlerem. Co gorsza twierdzą, że to oni uratowali Polskę.

Mój kuzyn miał ciekawą sytuację. Podczas rozmowy ze studentem nasz najmądrzejszy anglik stwierdził, że Polska jest krajem egzotycznym i na pewno mamy tam pingwiny (o tak bardzo egzotyczne ptaki).
Zgłoś
misery 2012-06-17, 15:17
Zgłoś
EvilDog 2012-06-17, 16:36 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-17, 22:52
Feragas napisał/a:

Bo tak było z tymi obozami Znam relacje od babci i dziadków i kombatantów wojennych. Za flaszkę lub koszyk z jedzeniem Polacy kapowali ludzi kto co zrobił i później wysyłano do obozów. Tak było z niemcami i tak samo było z rusami, tylko wysyłano na sybir.

to z tym można się zgodzić ale nazywanie tego jak ta dziennikarka 'polskimi obozami śmierci' jest już przekłamaniem, każdy chciał przeżyć za wszelką cenę i niestety posuwali się do takich czynów niektórzyt
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem