Przekaz dobry... Dają rade nawet. Ale i tak pewno w finale przegrali by z 7 letnia dziewczynką.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-03-13, 11:17
90% rymów na czasownikach = podstawówka
konto usunięte
2012-03-13, 12:28
Zawsze powtarzałem, że kiedyś w tekstach pieśni i wierszy gloryfikowało się podniosłe wartości.
Dzisiaj w większości tekstów hh gloryfikuje się nieudacznictwo, marginalizm, biedę...
To dziwne, że świat się stacza?
Przecież na tekst w stylu "reprezentuję biedę", normalna odpowiedź powinna brzmieć "nie różnisz się niczym od rumuna, który pucuje mi lampy, gdy stoję na światłach". Jednak ludzie się zachwycają...
konto usunięte
2012-03-13, 12:31
konto usunięte
2012-03-13, 13:18
nie gadajcie, że w "większości" bo to nie jest prawda. wszystko zależy od rodzaju rapu, wiadomo, że w rapie ulicznym (np HG, ZIP, Molesta, Peja itd) jest poruszany temat biedy, bo to jakby codzienny temat i w ten sposób docierają do swoich odbiorców, ale nie zapominajmy, że jest masa ekip/raperów którzy bardzo rzadko poruszają te tematy. nie powiedziałbym też, że bieda czy marginalizm jest w rapie gloryfikowany, wręcz przeciwnie - te tematy są wspominane, ale bardziej w celu dodania otuchy i zmotywowania do wyjścia z patologii, a nie utwierdzają w przekonaniu, że ulica jest zajebista i lepiej kraść i jarać lolki niż pracować.
podpis użytkownika
Death solves all problems - no man, No_Problems.
Łozo jak zwykle musiał wspomnieć jak to uwielbia styl muzyki który panowie reprezentują. Jaki z niego człowiek renesansu. Nawet jak pedał wygląda.
PGY
2012-03-13, 15:31
Zawsze mnie roz🤬bują "biedne dzieciaki z ulicy" w koszulkach za 120 zł za pieniądze mamy. Jakież oni mieli trudne dzieciństwo. No cóż, tylko im współczuć.
konto usunięte
2012-03-13, 15:51
Nie dość, że poziom rapu niski jak kaczyński, to jeszcze chcą się wypromować poprzez telewizję. Jak nie są w stanie zaistnieć w podziemiu to niech lepiej siedzą w domu. Promocja poprzez polsat? Mogę im gwarantować świetlaną przyszłość na scenie rapu niczym mezo.
Rap to Laikike1, Bisz, Łona, VNM, Jimson, Smarki Smarki, Wankej. A nie jakieś pedałki na czasownikowych rymach
Grillowany zostałem Twoim fanem !

Również kocham rap, ale lubię też odskoczyć do innego gatunku muzyki ale.. Lubię rap z U.S.A, najlepiej pełen oldschool, z Polski też mam kilku artystów na oku i nie piszę tu o tych co śpiewają o "zjaranych osiedlach"

. Pozdro!