Przekaz dobry... Dają rade nawet. Ale i tak pewno w finale przegrali by z 7 letnia dziewczynką.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:27
Zawsze powtarzałem, że kiedyś w tekstach pieśni i wierszy gloryfikowało się podniosłe wartości.
Dzisiaj w większości tekstów hh gloryfikuje się nieudacznictwo, marginalizm, biedę...
To dziwne, że świat się stacza?
Przecież na tekst w stylu "reprezentuję biedę", normalna odpowiedź powinna brzmieć "nie różnisz się niczym od rumuna, który pucuje mi lampy, gdy stoję na światłach". Jednak ludzie się zachwycają...
Dzisiaj w większości tekstów hh gloryfikuje się nieudacznictwo, marginalizm, biedę...
To dziwne, że świat się stacza?
Przecież na tekst w stylu "reprezentuję biedę", normalna odpowiedź powinna brzmieć "nie różnisz się niczym od rumuna, który pucuje mi lampy, gdy stoję na światłach". Jednak ludzie się zachwycają...
nie gadajcie, że w "większości" bo to nie jest prawda. wszystko zależy od rodzaju rapu, wiadomo, że w rapie ulicznym (np HG, ZIP, Molesta, Peja itd) jest poruszany temat biedy, bo to jakby codzienny temat i w ten sposób docierają do swoich odbiorców, ale nie zapominajmy, że jest masa ekip/raperów którzy bardzo rzadko poruszają te tematy. nie powiedziałbym też, że bieda czy marginalizm jest w rapie gloryfikowany, wręcz przeciwnie - te tematy są wspominane, ale bardziej w celu dodania otuchy i zmotywowania do wyjścia z patologii, a nie utwierdzają w przekonaniu, że ulica jest zajebista i lepiej kraść i jarać lolki niż pracować.
Łozo jak zwykle musiał wspomnieć jak to uwielbia styl muzyki który panowie reprezentują. Jaki z niego człowiek renesansu. Nawet jak pedał wygląda.
Zawsze mnie roz🤬bują "biedne dzieciaki z ulicy" w koszulkach za 120 zł za pieniądze mamy. Jakież oni mieli trudne dzieciństwo. No cóż, tylko im współczuć.
Nie dość, że poziom rapu niski jak kaczyński, to jeszcze chcą się wypromować poprzez telewizję. Jak nie są w stanie zaistnieć w podziemiu to niech lepiej siedzą w domu. Promocja poprzez polsat? Mogę im gwarantować świetlaną przyszłość na scenie rapu niczym mezo.
Rap to Laikike1, Bisz, Łona, VNM, Jimson, Smarki Smarki, Wankej. A nie jakieś pedałki na czasownikowych rymach
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie