Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:55
konto usunięte 2014-04-07, 0:23 1

1:08
Zgłoś
madej200 2014-04-07, 0:23 2
A ja czekam z niecierpliwoscia na filmik w ktorym ktos zje taka papryczke i sie przekreci:D bo mu kichy nie wytrzymaja lub wrzody popekaja o ktorych nie wie..
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 0:26 2
ten ból na własne życzenie uwielbiam na to patrzeć
Zgłoś
dmnunited 2014-04-07, 0:27 6
kapsaicyna jest rozpuszczalna zarówno w alkoholach jak i tłuszczach, poza tym nie uszkadza ona komórek, lecz powoduje pobudzenie układu nerwowego takie samo, jak np. oparzenie, dlatego człowiek czuje ból, ale fizycznie nic się nie dzieje.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 0:30 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
diaboliqer 2014-04-07, 0:32 1
Ludzie poczytajcie troche w internecie zamiast pisać tu pierdoły. 1,5 miliona to ilosc kropel wody... ? Co za farmoazon. A co do tego, że ciągle się pojawiają nowe filmiki no nową NAJostrzejszą papryczką to normalne bo naukowcy ciągle pracują w laboratoriach i co jakies pół roku powstaje nowy gatunek o 200-300 tysiecy stopni ostrzejszy.
Skala Scovillea pokazuje stężenie roztworu kapsaicyny w wodzie, nigdzie tu nie ma mowu o kroplach.

Tak jestem ekspertem bo sam hoduję.
Zgłoś
defcon1 2014-04-07, 0:39 15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 0:40
Ja bardzo przepraszam, po jaki uj on się wali w klatę ?
Zgłoś
crystaldragon 2014-04-07, 0:42 3
Związek który odpowiada za ostrość w papryczkach nazywa się kaspaicyna. Kaspaicyna osiada na kubeczkach smakowych, nie rozpuszcza się w wodzie więc próba picia wody jest daremna.
Rozpuszcza się jedynie w tłuszczach, więc jedyne wyjście to płukanie jamy ustnej napojem z dużą ilością tłuszczy. Egzamin powinno zdać mocno tłuste mleko 3,2 %
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 0:50
sprawdzone na sobie tłuste mleko daje prawie natychmiastową ulge zauważyłem że zjedzenie banana również
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 0:51
chilliworld.com/factfile/scoville_scale.asp

a to na 1wszym ?
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 0:53
poebany jak ja
Zgłoś
konto usunięte 2014-04-07, 1:00
I komu on chciał zaimponować?
Zgłoś
Cwiekoszczak 2014-04-07, 1:22
Spróbowałbym, ciekawe czy da się wyczuć smak papryki zanim urwie przełyk i wysadzi kible. Ekstrakt z chilli o tej mocy jest obrzydliwy (mam i nie polecam).
Zgłoś
Sniper6 2014-04-07, 2:47
up da się wyczuć i to doskonale.
Pali nie od razu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem