Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
SpalonyŻymianin 2025-04-24, 21:08
elim napisał/a:

Zakładam coś takiego na zęby od lat, tylko że ja tego nie mam do prostowania tylko jak się zgrzyta zębami w nocy (wtedy się to zakłada). Trzeba przy takiej przypadłości zażywać magnez (i potas)., wtedy się mniej zgrzyta albo w ogóle, można dzięki temu normalnie funkcjonować, bez tego można stracić zęby (ja mam wszystkie bo w porę zauważyłem co mi się dzieje). Jeśli macie po nocy uczucie osłabionych zębów, są one starte, ukruszone, to właśnie mogą być objawy zgrzytania, lepiej wtedy jak najszybciej udać się do dentysty i zamówić taką nakładkę na zęby do spania (koszt pewnie kilkaset złotych, najpierw pobiera się odcisk zębów, po kilku dniach jak jest nakładka to trzeba ją jeszcze dopasować - tylko trzeba to zrobić dokładnie, a później trzeba się przyzwyczaić do spania z nią).

Też miałem taki dramat bo wp🤬lałem kiedyś dużo mąki w nos. Ale już nie mam.Ostrzykaj sobie szczeny ze dwa razy i po problemie.

podpis użytkownika

The body positivity movement is the only mevement that requires no movement
Zgłoś
CCCP 2025-04-24, 22:30
kampton napisał/a:

@
: na zgrzytanie zębów polecam hipnozę.

J🤬 hipnozę, ja z kaszpirowskim gram w łapki na kineskopie i o niebo lepsze efekty.
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-04-25, 2:43
jakiś klej , jakieś sztuczne zęby? Co wy macie po 70 lat?
Zgłoś
xjan 2025-04-25, 8:37
To nie sztuczna szczęka. Tylko sztuczna inteligencja, obczajcie napisy na nadgarstkach.
Zgłoś
seeed71 2025-04-25, 9:07
xjan napisał/a:

To nie sztuczna szczęka. Tylko sztuczna inteligencja, obczajcie napisy na nadgarstkach.

I co z nimi? Wygląda legit. No nie AI.
Hiszpanka, nawet ładna, widać że żeby były używane wcześniej, a dostała tylko protezę na czas gojenia żeby nie chodzić szczerbata. Nie ma c🤬ja żeby wyrwać zęba od tak.....
Zgłoś
Wiewór 2025-04-25, 10:30
Co ona ma k🤬a szkorbut 😅

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Atlasss 2025-04-25, 12:45
Baronessa napisał/a:

Co ona na klej te nakładki mocowała?
Jedzie fejczurem jak stąd do Berlina... Nie wierzę, że chuda laska jest w stanie sama sobie wyrwać kilka zdrowych zębów naraz, nie czując przy tym bólu...

To jest tzw. mostek, ona już nie miała zębów, a to nie jest aparat do prostowania zębów tylko częściowa sztuczna szczęka.
Zgłoś
Gainer 2025-04-25, 17:00
Baronessa napisał/a:

Jedzie fejczurem jak stąd do Berlina... Nie wierzę, że chuda laska jest w stanie sama sobie wyrwać kilka zdrowych zębów naraz, nie czując przy tym bólu...

Twoj brak wiedzy powala. A jeszcze bardziej to że mimo niewiedzy szerzysz bzdury. Wiesz co to dajmy na to paradontoza? Tu na samolub najwięcej do powiedzenia maja ci co najmniej wiedzą. Byleby zabłysnąć. Ha tfu

podpis użytkownika

Chcesz sprawiedliwości, wynajmij wiedźmina
Zgłoś
antychryst333 2025-04-25, 18:50
Zgłoś
MYKELE 2025-04-25, 21:10
Baronessa napisał/a:

Może ćpa wiele
Zgłoś
Baronessa 2025-04-25, 21:42
Gainer napisał/a:

Twoj brak wiedzy powala. A jeszcze bardziej to że mimo niewiedzy szerzysz bzdury. Wiesz co to dajmy na to paradontoza? Tu na samolub najwięcej do powiedzenia maja ci co najmniej wiedzą. Byleby zabłysnąć. Ha tfu

Sam jesteś parodontoza... Sam gówno wiesz, a się prujesz... W komentarzach wyżej już dawno wyjaśnili, co to jest. Poczytaj, to się dowiesz...
Zgłoś
Speedlatin 2025-04-26, 0:12
Co to za utwór?
Zgłoś
Gainer 2025-04-26, 8:13
Baronessa napisał/a:

Sam jesteś parodontoza... Sam gówno wiesz, a się prujesz... W komentarzach wyżej już dawno wyjaśnili, co to jest. Poczytaj, to się dowiesz...

A no tak zapomniałem że tu sami lekarze. Mimo to nie zrozumiałeś o co mi chodzi dlatego chciałeś się popisać przed babcia dogryzając mi. Ta choroba to jedna z możliwości, widziałeś żebym gdzieś napisał że to na 100% to? Uspokoj się.

podpis użytkownika

Chcesz sprawiedliwości, wynajmij wiedźmina
Zgłoś