Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Naleśniki
Konto usunięte • 2015-06-20, 17:25
- Panie doktorze, ludzie śmieją się ze mnie bo lubię naleśniki.
- To nic złego. Ja też lubię naleśniki.
- Tak!? To zapraszam do siebie - mam dwie szafy pełne naleśników!
Zgłoś
Nemayu 2015-06-21, 14:35 2
Aż tacy głupi jesteście, że nie rozumiecie? Czy się zgrywacie?
Choroba na tle psychicznym oznacza na ogół, że coś robi się za bardzo, za długo i zbyt intensywnie i chętnie przez dłuższy okres czasu.

Przykład choroby:
ukryta treść
Nerwica natręctw, zespół obsesyjno-kompulsywny, zespół anankastyczny, OCD, Obsessive Compulsive Disorder, choroba psychiczna, w której chory nie potrafi powstrzymać pewnych myśli (obsesje) lub czynności (kompulsje). Natręctwa są myślami, impulsami skłaniającymi do działania, lub wyobrażeniami uporczywie narzucającymi się, albo też czynnościami wielokrotnie wykonywanymi, mimo przeświadczenia o ich niedorzeczności. Osoba doznająca natręctw ocenia je krytycznie. Próbuje odsunąć od siebie uporczywie powracające myśli lub usiłuje zaprzestać wielokrotnego wykonywania tych samych czynności. Próby te są zwykle nieudane i tylko nasilają uczucie niepokoju i wewnętrznego napięcia, które rozładowuje się dopiero po ich wykonaniu i to jedynie na pewien czas. Aby rozpoznana została nerwica natręctw objawy muszą występować przez większość dni w ciągu przynajmniej dwu kolejnych tygodni i być przyczyną cierpienia osoby oraz powodem zakłóceń w funkcjonowaniu społecznym.

Chory przychodzi do lekarza i twierdzi, że lubi naleśniki. Normalne, inni też je lubią w tym doktor. Pacjent szczęśliwy jako, że znalazł aprobatę zaprasza lekarza żeby obejrzał jego szafę pełną naleśników -> pacjent jednak jest chory. Wyolbrzymienie, rozpacz, szok, niedowierzanie, lekarz się mylił, pomocy, jak żyć?...

Teraz rozumiecie? Ten kawał ma wszystko co mieć powinien, ale czy śmieszy to kwestia indywidualna, ale żeby go zaraz nie rozumieć?
Zgłoś
parolpl 2015-06-21, 15:07
@Nemayu
A nie można po prostu napisać, że chory ma obsesje na punkcie naleśników i znalazł kompana
Zgłoś
contowsky 2015-06-21, 15:28
zadziwia mnie wybitnie niski poziom tego żartu

podpis użytkownika

Naj🤬 tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś