Druga strona medalu naprawiania aut.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
25 minut temu
Pytanie; jak nazywa się typ spawarki pokazanej w mniej-wiecej 30~33 min?
Wszystko pięknie i ładnie oraz profesjonalnie zrobione, tylko jest jeden problem. Producenci aut tak często zmieniają modele swoich samochodów, że zakup kompletnych łap do danego auta nie kalkuluje się z jego naprawą. Co dalej idzie taniej i szybciej jest kupić nowy samochód a powypadkowy oddać do kasacji lub do "Mirka" co za grosze wyklepie dodając kilo szpachli żeby jakoś auto wyglądało.
Ale i tak piwko się należy za materiał
Ale i tak piwko się należy za materiał
ChemikPL napisał/a:
Pytanie; jak nazywa się typ spawarki pokazanej w mniej-wiecej 30~33 min?
zgrzewarka punktowa
na pierwszy rzut oka wygląda jak Mercedes ale jestem dopiero przy 1:40
matiqq napisał/a:
Nie tylko w Polsce tak jest, polecam próby tego samego w Niemczech.
Z ciekawości, chodzi o wodę, otoczenie czy też "działkę mieszkalną"?
a przykładowo sufit mam za nisko
bo oni wiedzą że ja tam bede żuki naprawiał i taki z zabudową nie wjedzie
Wszystko fajnie pięknie ale wspawane są (zgrzane) nowe elementy nieocynkowane i takie auto po naprawie po prostu zgnije za 2-3lata
ciekawe ile koleś ma za godzinę, wszystko na lajcie, bhp przede wszystkim, czyściutko, no bajka.
lordhellboy napisał/a:
Wszystko pięknie i ładnie oraz profesjonalnie zrobione, tylko jest jeden problem. Producenci aut tak często zmieniają modele swoich samochodów, że zakup kompletnych łap do danego auta nie kalkuluje się z jego naprawą. Co dalej idzie taniej i szybciej jest kupić nowy samochód a powypadkowy oddać do kasacji lub do "Mirka" co za grosze wyklepie dodając kilo szpachli żeby jakoś auto wyglądało.
Ale i tak piwko się należy za materiał![]()
Łapy się wypożycza ok. 150E za 3 dni
@ Kaskaderdx10
Możesz uzasadnić wypowiedź ? Chyba że masz zamiar zatrudnić pracownika to ok, ale prowadząc samodzielnie taką działalność żadne UDTy, inspekcje PIP, behapowce a tym bardziej sufity itp u Ciebie nie dotyczą.
Ja mam ex-stację diagnostyczną (powstała 40 lat temu ) i max T4 daje radę na wysokość upchnąć .
Możesz uzasadnić wypowiedź ? Chyba że masz zamiar zatrudnić pracownika to ok, ale prowadząc samodzielnie taką działalność żadne UDTy, inspekcje PIP, behapowce a tym bardziej sufity itp u Ciebie nie dotyczą.
Ja mam ex-stację diagnostyczną (powstała 40 lat temu ) i max T4 daje radę na wysokość upchnąć .
gratuluje wszystkim którzy dotrwali do końca filmiku .........
hyp3 napisał/a:
gratuluje wszystkim którzy dotrwali do końca filmiku .........
Wszyscy byli ciekawi jaki to samochód.
No właśnie. Jaki to samochód? Mi się wydaje, że volvo V40, ale pewien nie jestem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie