Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:55
EMANUEL_OJAJEBIE 2011-09-24, 0:52 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Hippo 2011-09-24, 1:58
Niech zalegalizują narkotyki, wymrą ćpuny i problem sam się rozwiąże
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 2:55
maciek98 napisał/a:

Papierosy i alkohol też ma akcyzę i co? Świat przestępczy zbiedniał? gdyby tak było to nikt nie przemycał by papierosów i alkoholu tonami ze wschodu.

Problem tkwi w cenach. Oakcyzowana marycha była by wtedy 2 razy droższa niż u dilera.

Oczywiście, że zbiedniał. Rynek alkoholu i papierosów w Polsce jest razem wart około 43 mld rocznie. Ogromne pieniądze. To prosta matematyka.
Z tego co wiem rynek marihuany jest wart około 5 mld!
Gdzie obecnie trafiają te pieniądze? Wiadomo.

Organizacje przestępcze istnieją tylko dzięki możliwości nielegalnego dochodu. Im więcej mają możliwości zarobku tym gorzej, bo mają wtedy więcej pieniędzy na łapówki, opłacanie ludzi itp. Stają się bardziej zorganizowani i potężniejsi. To przecież oczywiste.

Są ogromne plusy idące z legalizacji marihuany. Czemu nasi politycy tego nie zrobią? Albo są przekupieni, albo są idiotami.
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 7:38 5
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 9:13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 9:16
Ale literek naklikane, widać, że młodzian, bo mu się jeszcze chce.
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 10:10
Zgłoś
Streszczu 2011-09-24, 10:36
Legalizacji w tym kraju nigdy nie bedzie !! Odpowiedni ludzie pilnowali, pilnuja i beda tego pilnowac, pieniadze ktore na tym zarabiaja mowia same za siebie.
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 12:58
Broccoli napisał/a:

Przecież obecnie żaden przestępca nie produkuje alkoholu, bo tego się nie opłaca. Normalna osoba pójdzie kupić sobie alkohol do sklepu. Taki ostro uzależniony żul w najgorszym przypadku z braku pieniędzy kupi denaturat. Z marychą byłoby podobnie. Co ty wymyślasz?

A o czym ja wcześniej pisałem???
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 13:58
maciek98 napisał/a:

A o czym ja wcześniej pisałem???

Chyba masz problem z jasnym przekazywaniem informacji, bo już sam nie wiem o co ci chodzi
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-24, 16:35
Tu nie chodzi o narkotyki tylko o staczanie się w coraz większy socjalizm podobno jestem wolny dlaczego więc nie mogę robić tego co chce jeśli nie wyrządzam tym krzywdy innej niezależnej jednostce dlaczego jakiś pajac w garniaku ma mi mówić możesz robić to a tego nie możesz palić to a tego nie możesz pić to a tego nie jeśli jako dorosła samostanowiąca o sobie istota niejako jestem wolny?
Zgłoś
Phallucifer 2011-09-24, 16:36
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2011-09-25, 11:02
Broccoli napisał/a:

Normalna osoba pójdzie kupić sobie alkohol do sklepu.

Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, ile osób, zwłaszcza w obrębie ściany wschodniej, kupuje bez akcyzy Stolicznają, Jelcyna, Ruskij Standart.
Zgłoś
konto usunięte 2011-09-25, 14:30
Prometeus Coprophagus napisał/a:

Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, ile osób, zwłaszcza w obrębie ściany wschodniej, kupuje bez akcyzy Stolicznają, Jelcyna, Ruskij Standart.

To oczywiste, że ludzie przemycają alkohol oraz fajki. Równie dobrze mogę kupić tanio słodycze zagranicą i potem na lewo sprzedać w Polsce. Tu chodzi o to, aby ludzie mieli jak najmniej możliwości sprzedawania towaru na lewo, szczególnie organizacje przestępcze. Poczytaj sobie o prohibicji w USA.
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2011-09-25, 16:12
To teraz zastanówmy się, kolego Broccoli, dlaczego niektórzy wybierają towar z przemytu bądź jakiegokolwiek innego nielegalnego źródła. Zapewne zgodzimy się, że chodzi o cenę. Pełna legalizacja jakiegokolwiek narkotyku lub narkotyków zapewne wiązać się będzie z wprowadzeniem norm produkcyjnych, obligatoryjnie podatku od towarów i usług, najprawdopodobniej także akcyzy. To bez wątpienia wpłynie na cenę i zasili (jak zauważyłeś, zresztą nie tylko Ty - napędzaną głównie przez środowiska przestępcze) "szarą strefę" produkcji i dystrybucji narkotyków. Wniosek - legalizacja, wbrew pozorom, jedynie wzmocni środowiska przestępcze. Mam nadzieję, że się mylę - jeśli tak, fajnie byłoby, gdyby ktoś raczył to uargumentować.

Pax vobiscum.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem