Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Fernanda Meyssonniera, ostatni kat z Francuskiej Algierii. W jego prywatnej kolekcji znalazło się sporo przyrządów, które umilały mu prace. Niestety do czego niektóre służyły nie wiem, ale w większości można się domyślić .

Więcej w komentarzach.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-04-19, 17:05 2
Najlepsze są te z symbolami chrześcijańskimi
Wniosek jest bardzo prosty - gdyby nie było żadnych religii, było by przynajmniej o połowę mniej zła na świecie.
Zastanawiam się, czemu inne religie nie wpadły na tak wspaniały pomysł żeby dostosować się do teraźniejszości i zamiast chrystianizować przemocą, wysyłać misjonarzy, którzy odwalą tą samą robotę tyle że wyprane mózgi jeszcze im podziękują za dobro. W efekcie, kk ma tyle wiernych, że inne religie mogą im naskoczyć.
@MortiCRX
nawet nie wiedziałem, że jest dziś moda na ateizm. z mojej strony wynika to tylko i wyłącznie z przekonań, nauki i logicznego myślenia. jestem ci w stanie podać kilka przykładów na to, że boga nie ma i nigdy nie było (no chyba, że bóg narodził się podczas wielkiego wybuchu, który już dawno przestał być teorią).
Czy ty potrafisz mi podać choć jeden przykład na istnienie boga?
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-19, 17:08 2
MortiCRX napisał/a:

@donwas1899 widzę podążasz ślepo za internetową modą na bycie cool ateistą i sraniem na wiarę innych, hehe, pewnie nie masz kolegów i chociaż w ten sposób próbujesz się dowartościować. Przyjmij jednak do wiadomości, że tortury wszelkiej maści były stosowane dla korzyści konkretnych osób. To zawsze człowiek miał interes w zgnojeniu drugiego człowieka. W tym temacie zresztą nic się nie zmieniło, tylko metody już nie tak ostentacyjne. Jak nie wiesz nic o historii to się nie wypowiadaj bo tylko pajaca z siebie robisz.

Taki z Ciebie chrześcijanin, jak z jezusa wybawiciel. Poczytaj skąd się wziął skrót IHS który widnieje na pozycji 191
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-19, 17:31 2
MortiCRX napisał/a:

@up, hehe, pewnie sobie niezbyt w życiu radzisz, że musisz kogoś obwiniać za całe zło i niesprawiedliwość

Radzę sobie w życiu całkiem nieźle, dziękuje za troskę, nie zrozumiałeś nic a nic z mojego posta, w sumie nic dziwnego
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-19, 17:40
Fajnie by było, żeby to wypróbowali na polskich politykach:) <marzyciel>
Zgłoś
Stranuh 2012-04-19, 17:51
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-19, 17:58
przedostatnim pewnie sam się torturował wieczorami
Zgłoś
Loki91 2012-04-19, 18:23
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-19, 18:24
do bolesnych tortur wystarczy hak w suficie i mocna lina ;3
Zgłoś
adiemus36 2012-04-19, 18:56
@donwaz1899

Raczej w imię Papieża.
Zgłoś
MortiCRX 2012-04-19, 19:42 4
Heh, w sumie nie ma sensu na tym portalu bronić swoich racji, takich jak np. to że się wierzy, bo i tak zostanie się zakrzyczanym przez, w przeważającej większości, gimbusów, którzy pozjadali wszystkie rozumy. Kiedyś pewnie zrozumiecie, a jeśli nawet nie zrozumienie to pewnie dorośniecie, i nie mówię tu o wieku, i przestaniecie wypisywać na forach swoje rozkminy A do tego czasu, zostaje wam tylko cieszyć się tym, że nawrzucaliście na kościół gdzieś na malutkim forum Brawo, na pewno jest czym chwalić się przed kolegami A czy podam przykłady, że Bóg istnieje? Po co, tak samo nie trafią do was jak mnie wasze przykłady, że nie istnieje, ponieważ moje przykłady podyktowane będą wiarą, a wasze obecnym stanowiskiem naukowców, które zresztą zmienia się z dnia na dzień. Kolejne teorie powstają, kolejne są obalane i tak w kółko. Jeszcze nie dawno było wielkie halo na globalne ocieplenie spowodowane CO2, za co większość dała by sobie rękę uciąć, że jest właśnie tak i koniec kropka, a teraz nagle okazuje się, że jednak to nie tak do końca, i w sumie z tym CO2 to taka troszkę bzdurka wyszła i ciężko teraz się wycofać. Dalej chcecie mi narzucać przykłady zgodne z dzisiejszą nauką? Spoko, tylko, żeby nie było wam głupio jak za dwa, trzy albo dziesięć lat 95% z nich okaże się nie aktualna.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-19, 23:44
Zgłoś
MortiCRX 2012-04-20, 0:21
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-20, 0:29
@MortiCRX Zawsze myslalem, ze religia polega wlasnie na slepej wierze. Moglby mi pan napisac jakie ma dowody na istnienie Boga?
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-20, 0:31
morti widze obrona religii na całej lini, trzeba być idiotą żeby widząc takie rzeczy nadal twardo bronić kościoła
Zgłoś
MortiCRX 2012-04-20, 0:49
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem