suwalki24.pl/article/1,wnuczek_podejrzany_o_smierc_babci_mial_wypchnac...
suwalki24.pl/article/1,wnuczek_podejrzany_o_smierc_babci_mial_wypchnac...
Do góry nie poleciała.
Och te chłopskie powiedzonka, takie fajne.
No i właśnie dlatego KS jest niedopuszczalna, bo nie da się zapewnić, że zawsze skazana na KS będzie osoba winna.
Sa wypadki bez watpliwosci.
Sa wypadki bez watpliwosci.
Ale jak zapisać to w prawie karnym?? Jak zapewnić, że osoba niewinna nie zostanie skazana na KS?
To nie tak, że uważam, że morderca nie zasługuje na KS, zasługuje jak najbardziej, mój sprzeciw wobec KS polega właśnie na tym, że nie da się tak zapisać w KK, żeby niewinny nigdy KS nie dostał. Nie da się zagwarantować, że karę ostateczną otrzyma wyłącznie winny zbrodni.
Ale jak zapisać to w prawie karnym?? Jak zapewnić, że osoba niewinna nie zostanie skazana na KS?
To nie tak, że uważam, że morderca nie zasługuje na KS, zasługuje jak najbardziej, mój sprzeciw wobec KS polega właśnie na tym, że nie da się tak zapisać w KK, żeby niewinny nigdy KS nie dostał. Nie da się zagwarantować, że karę ostateczną otrzyma wyłącznie winny zbrodni.
bardzo prosto. jeśli śledztwo jest poszlakowe, to i wyrok może być inny. jeśli dowody wykazują winę to od razu na stryczek, chociaż ja bym wolał publiczną egzekucję ze ścięciem łba toporem. Kara ma odstraszać. No i powinna być wykonywana od razu po uprawomocnieniu się wyroku. koszta utrzymania powinny być niskie
A jak można być za karą śmierci? Co to w ogóle za kara? To raczej ulga dla zwyroli. Niech się gnoje męczą dożywotnio w zakładach pracy przymusowej (powinno się takie stworzyć) i ciężką harówą spłacają swój dług wobec społeczeństwa.
Dodał bym jeszcze że na koniec wyciąć co się nadaje na organy do przeszczepów - zabrałeś życie? oddaj komuś życie...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie