📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:49

mógł jeszcze nauczyć ich jak trzykrotnie się powtarza po arabsku: "Nie ma boga prócz Allaha, a Mahomet jest jego Prorokiem"*
*-jakby ktoś nie znał tematu to wystarczy żeby się oficjalnie konwertować na islam...
*-jakby ktoś nie znał tematu to wystarczy żeby się oficjalnie konwertować na islam...

Szymon86 napisał/a:
kłamstwo, nie można się wypisać (apostazja), i tak tam pozostaniesz w papierach do końca swego marnego życia.
I tak będziesz na około indoktrynowany przez rodzinę, w robocie, będziesz obchodził kłamstwa nazwane świętami, bo to tradycja i: "nie wypada".
Uwielbiam ten bul dupy papierowych ateistów. Wypisac mozesz się spokojnie lub dokonac czynu który wykluczy cie z KK. W Papierach tzn ksiegach parafialnych pozostaje jedynie że byłes chrzczony, przyjety do I komuni itp. Po co wiec powielac te kłamstwa?
A jak ktos się przejmuje swietami czy pieroleniem rodziny to nie jest żadnym ateista, tylko miekka płaczliwa parówą.

Abraxus napisał/a:
W książkach KK figurujesz dalej jako owieczka.
Figurujesz jedynie w ksiegach parafialnych, wypisac się mozesz albo dokonac aktu wykluczającego z KK np aborcji, zabranie chipsa ktory rozdaja podczas mszy i np odprawienie z nim czarnej mszy, głoszenie herezji. Wtedy z automatu wylatujesz.
tepad.no napisał/a:
No i oczywiście z kato-szałem też. W szkole powinno się uczyć czytać, liczyć, rysować etc. a nie jak być dobrym Muzułmaninem/Chrześcijaninem/Pisowcem/Komunistą etc. Każda indoktrynacja jest zła.
Nauka o religiach to też uzupełnianie wiedzy, której nigdy za mało. I ideałem byłyby lekcje z materiałem przerabiającym w sposób neutralny każdą religię/wyznanie, od satanizmu, po makaronowe potwory, żeby światopogląd poszerzyć. Ale żaden taki podręcznik ani program nigdy nie powstanie, bo niestety większość "dużych" religii jest szkodliwa, niebezpieczna, a ich opisane zasady są brutalne i ekstremalne i nie powinny być prawnie dopuszczone ani zarejestrowane. A nawet jak rozumny człowiek przedstawi to w sposób neutralnie rzeczowy, to się podniesie halo, że to nagonka, dyskryminacja itd. Bo w dzisiejszych czasach nie wolno już mówić, że czarne jest czarne...
poligon6 napisał/a:
Figurujesz jedynie w ksiegach parafialnych, wypisac się mozesz albo dokonac aktu wykluczającego z KK np aborcji, zabranie chipsa ktory rozdaja podczas mszy i np odprawienie z nim czarnej mszy, głoszenie herezji. Wtedy z automatu wylatujesz.
Nie wylatujesz bo z KK nie można wylecieć. Jesteś członkiem bez prawa do uczestnictwa w cyrku.
jestem za pod warunkiem że osoba która robi prezentacje weźmie udział w podobnej szopce kiedy dotyczyć będzie wiary chrześcijańskiej
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie