Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:36
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
marna 2011-12-20, 23:05 2


Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2011-12-31, 0:07 2






Zgłoś
Avatar
marna 2011-12-31, 0:37 2






ot krzesełko
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-01-03, 16:45 3










Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-01-07, 5:43 2
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-01-13, 21:46 3
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-02-16, 2:08 2
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-02-16, 9:53
Zgłoś
Avatar
marna 2012-03-01, 12:11




Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-04-05, 4:45
Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-05-04, 7:06
Zgłoś
Avatar
DeMonica 2012-05-26, 2:18


Zgłoś
Avatar
konto usunięte 2012-06-07, 8:55
Zgłoś
Avatar
marna 2012-07-15, 13:36 3
mania gotowanie nie ominęła też Cthulhu

Chili con Cthulhu


Dziś ugotujemy coś naprawdę pysznego! Sprofanujemy starą teksaską kowbojską potrawę: chili con carne Uwaga wegetarianie: po usunięciu z przepisu mięsa uzyskacie pyszną potrawkę fasolową. Tylko po co? Czy nie ogarnia was poczucie, że w waszej egzystencji zieje czarna bolesna dziura pachnąca smażonym boczusiem? Czy budzicie się w nocy ze smakiem salami w ustach i łzami w oczach?

Lista składników na pięć litrów chili:

kilogram do półtora kilo pomidorów,
kilogram cebul,
dwie kostki rosołu, dwie bulionetki lub kostki mięsne,
opakowanie kminu rzymskiego,
kilogram mielonego mięsa,
dwie puszki fasoli (standardowe, 400 g),
jedna puszka kukurydzy (standard, 400 g),
półlitrowe pudełko ostrego przecieru pomidorowego,
kilka ostrych papryczek,
czosnek.



Sekretem dobrego chili jest kmin rzymski. Nie należy mylić go z kminkiem – to inna przyprawa. Pachnie troszkę właśnie jak kminek, ale potrzymany pod rozgrzaną włochatą pachą wojownika, intensywnie i gniewnie.

Cebulę szatkujemy nożem lub w blenderze, szklimy na patelni.



Pomidory miksujemy i wlewamy do dużego garnka, posłużą nam za płynną bazę potrawki.



Do pomidorów dorzucamy kostki i kmin rzymski, stawiamy na małym ogniu. Jeśli cebula się już zeszkliła, ją też wrzucamy do gara.



Kostki to broń w odwiecznej walce z Pięknem, Dobrem i klanem Gesslerów.

Do chili con carne najlepiej dać mięso wołowe, ale jest takie drogie! Ponieważ należę do pozostałych 99%, wybrałem mieszankę wołowo-wieprzową. Podsmażamy mięsko na patelni, dorzucamy do garnka.

Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do gara razem z przecierem pomidorowym.



Na końcu szatkujemy czosnek i papryczki, dodajemy według uznania.



I gotowe! Podawać z czerwonym wytrawnym winem, ryżem i trzema shotami tequili (do jednego wkruszyć tabletkę rohypnolu).



źródło: gotujzcthulhu.wordpress.com/
Zgłoś
Avatar
marna 2012-09-08, 0:15 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

 Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem